Foto d'uns nens escoltant les instruccions dels professors de l'escola

Tanquen un casal pel positiu d'un menor a Sant Cugat del Vallès

No és el primer casal que s'ha de tancar per una situació similar

L'escola Avenç  de Sant Cugat del Vallès  (Barcelona) ha decidit tancar un casal d'estiu -nens entre 3 i 4 anys-, després que un dels menors  que participa en les activitats hagi donat positiu per coronavirus.

Una decisió que ha pres el centre com a mesura de prevenció, tal com han detallat fonts de l'escola aquest dimecres a Europa Press, després d'assegurar que han informat la  Conselleria de Salut  i la resta de famílies que han tingut contacte amb el menor perquè facin una quarantena de 15 dies.

L'escola ha recalcat que ha complert amb totes les mesures sanitàries durant el desenvolupament de l'activitat i que, un cop confirmada la infecció d'un dels usuaris, i davant la possibilitat que hi hagi més casos, ha optat per suspendre-la dues setmanes abans d'acabar.

El menor que va donar positiu havia deixat d'assistir els darrers dies del casal, abans que la família sabés que s'havia infectat. El passat 13 de juliol es va  cancel·lar una altra activitat estiuenca a la localitat, que organitzava el Club Familiar Singlada, en aquest cas va ser pel positiu d'una monitora.

Els nous contagis, per regions sanitàries

La situació pels contagis del coronavirus a  Barcelona preocupa de valent: dels 721 que s'han notificat aquest dimecres, 22 de juliol, el 72,5% s'han detectat a la capital del país i el seu voltant, agrupat en les regions metropolitanes nord i sud. Després de diversos dies en descens, al qual hi ha contribuït de forma clara el factor 'cap de setmana', que provoca retards en les notificacions, aquest dimecres els contagis han tornat a augmentar un 22%.

Per darrere de Barcelona, amb  235 positius més que aquest dimarts; hi ha els creixements registrats a la regió metropolitana nord (162 casos més) i a la metropolitana sud (126). Juntes, les tres regions acumulen vora tres quartes parts dels contagis per coronavirus a Catalunya. També hi ha creixement de contagis a la Catalunya Central  (+86) i al Camp de Tarragona (+28).

On els nous contagis són inferiors als registrats aquest dimarts és a Lleida  (+40), Girona (+25), Terres de l'Ebre (+10) i l'Alt Pirineu i Aran (+1).