Coronavirus Catalunya: tanca un nou casal de nens per contagi

Els responsables del centre van tenir constància del cas el passat dimarts

Un voluntari de Proactiva Open Armas realitza un test ràpid de Covid-19 a un treballador sanitari de la residència geriàtrica Redós de Sant Pere de Ribes, al Garraf, el 30 d'abril del 2020
Al centre hi havia prop de 40 infants matriculats | CatalunyaDiari

El casal d'estiu del Club Familiar Singlada de Sant Cugat del Vallès ha tancat després que s'hi hagi detectat un cas de Covid-19. Segons ha avançat el mitja local Cugat.cat, la persona contagiada és una monitora externa que va impartir una activitat als infants del centre.

Els responsables del casal van tenir constància del cas el dimarts de la setmana passada i el dimecres van decidir tancar-lo. «Tothom està bé i s'està fent el seguiment i les proves pertinents», han assegurat fonts de l'Associació Cultural Fogall, responsable del Singlada. Així mateix, han indicat que hi havia 40 infants matriculats

Afectacions a casals de nens i nenes del Camp de Tarragona

Durant els darrers dies estan apareixent positius en diversos casals d'estiu de nens i nenes. Sense anar més lluny, aquest dilluns 13 de juliol el Club Tennis Reus Monterols ha informat que un nen del grup de competició de tenis ha donat positiu en Covid-19. D'aquesta manera, els nens i nenes del seu grup d'entrenament i convivència han hagut de ser confinats preventivament, seguint el protocol establert pel Servei d'Urgències i Vigilància Epidemiològic de Catalunya (SUVEC). 

Des del club esportiu apunten que el cas de coronavirus s'ha de considerar, a hores d'ara, «un cas aïllat». Per aquesta raó, en un comunicat han informat que les activitats d'estiu del club continuaran obertes, seguint les mesures de seguretat i higiene establertes.

Per una altra banda, el passat divendres l'escola Saavedra de Tarragona va suspendre el casal d'estiu preventivament després de confirmar que una persona de l'equip de l'escola ha estat «en contacte estret» amb una persona que ha donat positiu en Covid-19. La persona en qüestió es troba en aïllament domiciliari i està pendent de fer-se la prova PCR per comprovar si està infectada de coronavirus.

Com a mesura de prevenció i tal com estableix el protocol, l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona, que organitza els casals d’estiu, va comunicar a les famílies la situació. Els va comunicar que s'ha suspès el casal fins a nou avís i també ha informat que la persona que està en confinament no és de l'equip de lleure del casal i no havia tingut contacte amb els infants; però forma part del centre educatiu i, per precaució, s’han suspès les activitats, a l’espera dels resultats del PCR. 


Comentaris

envia el comentari