Advertència d'última hora de l'OMS a Lleida pels brots

L'avís arriba poc després que la Generalitat hagi intentat un confinament domiciliari al Segrià

Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) el 28 de febrer del 2020
L'OMS enfoca Catalunya: Seriosa advertència pels brots de Lleida | CatalunyaDiari

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) diu que cal «actuar ràpidament» i «amb restriccions localitzades» per frenar rebrots de Covid-19 com el de Lleida. En una roda de premsa de l'organisme, la responsable tècnica de la resposta a la pandèmia, Maria Van Kerkhove, ha assegurat que allà on «s'ha aconseguit trencar la transmissió, sempre hi ha la possibilitat que ressorgeixi».

«El que és molt important és que els països que s'han pres el temps de posar en marxa una infraestructura sanitària, personal, vigilància i estratègies actuïn ràpidament quan detecten un nou brot o un ressorgiment dels casos», ha dit Kerkhove.

A més, la responsable tècnica de la resposta a la Covid-19 ha apostat per aplicar «mesures restrictives localitzades» en l'àrea afectada. En aquest sentit, ha defensat aplicar «mesures al nivell administratiu més baix possible» per evitar un confinament «total» del país.

L'avís de l'OMS arriba just després que el Govern de Quim Torra decretés un confinament domiciliari al Segrià durant 15 dies i que el jutjat de Lleida rebutgés la mesura per «desproporcionada» i per falta de competències de la Generalitat per prendre una mesura com aquesta.

Catalunya suma 301 casos nous en 24 hores, un terç al Segrià

Catalunya ha registrat fins aquest dilluns, 13 de juliol, 76.619 casos positius de coronavirus SARS-CoV-2 confirmats per prova diagnòstica (test ràpid o PCR), 301 més que en el recompte de diumenge, ha informat aquest dilluns la Conselleria de Salut de la Generalitat en un comunicat.

El recompte diari de morts i afectats que impulsa el departament parteix de la informació de les funeràries, que declaren diàriament els casos de difunts amb coronavirus.

Fins ara les funeràries han registrat 12.621 morts per coronavirus a Catalunya, 4 més que en l'últim recompte: 6.907 a hospitals o centres sociosanitaris, 4.112 a residències, 799 a domicilis, i la resta són casos no classificables per falta d'informació.

Del total de casos, 4.183 han estat hospitalitzats en estat greu (actualment 46), i el total d'altes hospitalàries són 40.210. Quant a les residències de gent gran, fins ara hi ha 15.135 persones que han donat positiu.

Respecte a la comarca del Segrià (Lleida), des de l'inici de la pandèmia hi ha hagut 3.296 casos positius de coronavirus (116 més que en el recompte de diumenge), dels quals 139 han mort amb la Covid-19 (tres més que diumenge).


Comentaris

envia el comentari