Antoni Trilla sobre les dades de coronavirus de Madrid: «Si no busques, no trobes»

L'epidemiòleg català diu que «confio que la situació de Madrid no s'escapi de control. Espero que la situació de pocs casos sigui la real»

Transeünts amb mascareta passegen per un carrer de Madrid
La Comunitat de Madrid ha registrat pocs brots durant l'anomenada 'nova normalitat'. | Europa Press

El cap de Medicina Preventiva de l'Hospital Clínic de Barcelona, l'epidemiòleg Antoni Trilla, ha confiat que la situació de rebrots de coronavirus a Madrid «no s'escapi de control» i que els «pocs casos» notificats siguin «reals», encara que ha dit desconèixer si hi ha suficients rastrejadors.

«Si cerques trobes, i si no busques, no trobes», ha dit Trilla en declaracions al programa 'El món a RAC 1', preguntat sobre per què la Comunitat de Madrid està en millor situació que Catalunya pel que fa a les xifres sobre nous contagis de coronavirus i a penes té rebrots.

«Desconec si Madrid té suficients rastrejadors. Si cerques trobes, i si no busques, no trobes. Els companys de Madrid han de preocupar-se per tenir capacitat de diagnòstic i de rastreig», ha explicat l'epidemiòleg. En aquest sentit, Trilla ha afegit que «a nosaltres ens va desbordar i això ha motivat descontrol en alguns llocs de Catalunya. Confio que la situació de Madrid no s'escapi de control. Espero que la situació de pocs casos sigui la real».

«Sembla que anem bé»

Trilla ha afirmat que a Catalunya «dins de la prudència, les dades apunten al fet que la velocitat o el nombre de contagis no ha anat a l'alça. Sembla que anem bé». Tot i aquestes bones perspectives, el cap de Medicina Preventiva de l'Hospital Clínic ha advertit que «estem en una situació de calma tensa».

«L'atenció primària està més carregada. El sistema hospitalari està en una situació que, com ja sabem de què va, tenim experiència, i els dispositius funcionen amb normalitat. Si s'hagués d'augmentar la capacitat perquè augmenten els ingressos hospitalaris es faria de forma ordenada», ha explicat l'epidemiòleg.

Hauria estat millor una desescalada «una mica més lenta»

Antoni Trilla ha reconegut que hauria estat millor una desescalada «una mica més lenta». L'epidemiòleg ha afirmat que això, sumat a un compliment estricte de les mesures de seguretat per part de tothom, hauria ajudat a «anar millor». «Ens hauria agradat que hi hagués hagut una mica més de temps amb la desescalada» ha respost en ser pregunta pel fet que Barcelona i Lleida van estar un dia en fase 3.

D'altra banda, ha constatat la tendència a «frenar» els contagis però ha instat a esperar uns dies. El doctor també ha avalat que Salut pugui prendre alguna mesura per evitar que grups es reuneixin al carrer durant la nit perquè pot «ajudar a controlar» el virus.


Comentaris

envia el comentari