L'Hotel Ibis de Torrefarrerra se suma als dispositius per acollir positius del Segrià

L'hotel comptarà amb personal contractat per la Creu Roja

Imatge d'arxiu d'una habitació d'un hotel
La raó de l'anul·lació de la reserva ha estat perquè «no volen a gent de Lleida» | Pixabay

L'Hotel Ibis de Torrefarrera se sumarà a partir d'aquest dijous als dispositius que hi ha a la comarca del Segrià per acollir positius de covid-19 i persones que han tingut contactes amb el virus i no poden fer l'aïllament a domicili. Segons ha explicat el conseller de Treball, Chakir el Homrani, de les 400 places que hi ha a la comarca per acollir temporers amb el virus, un 35% estan ocupades. L'Hotel Ibis aportarà 78 places més i comptarà amb personal de la Creu Roja per fer acompanyament social. Homrani també ha explicat que al Segrià 25 persones que estan contractades amb Plans d'Ocupació per a la gestió de la campanya de la fruita, han enfocat la seva tasca a fer «rastreig i acompanyament» dels temporers que s'han infectat.

L'Hotel Ibis és el primer espai que habilita el Departament amb aquesta funció a la demarcació de Lleida, per tal de donar suport als municipis que ho necessitin. Comptarà amb personal contractat per la Creu Roja, a través del conveni signat amb Treball fa un parell de setmanes, que realitzarà tasques d'intervenció comunitària, mediació i acompanyament social. Tota l'actuació del Departament d'atenció i acollida a persones contagiades de covid-19 es treballa conjuntament amb els municipis i el Departament de Salut a través de Salut Pública.

L'equipament entra en servei demà

El conseller de Treball ha assegurat que l'equipament entra en servei dijous però no ha precisat si començarà a rebre els primers usuaris positius de covid-19 o que necessitin aïllament per haver estat amb un contacte. Segons el Homrani, aquestes 78 places de l'Hotel Ibis se sumen a les 400 que ja hi ha en servei al conjunt del Segrià i que tenen una ocupació del 35%. Es tracta d'equipaments que els municipis ja van posar en servei a l'inici de la campanya de la fruita i també del pavelló de Torres de Segre, que està gestionat conjuntament amb el Consell Comarcal del Segrià i l'ONG Open Arms.

D'altra banda, el Homrani ha explicat que el Departament de Treball va recuperar enguany una «línia important» dels Plans d'Ocupació per a la gestió de al campanya de al fruita. En total són 52 a tota la demarcació de Lleida, 31 dels quals al Segrià. D'aquests, per un total de 25 persones s'ha acordat que puguin fer col·laboració en tots els processos de rastreig i acompanyament de les persones infectades amb el virus o que han tingut contactes.


Comentaris

envia el comentari