Alba Vergés demana al ministre Salvador Illa que «no entorpeixi» les decisions preses a Catalunya

La consellera de Salut també ha reclamat totes les ajudes econòmiques i socials possibles

La consellera de Salut, Alba Vergés, de groc, durant la trobada amb Salvador Illa
Alba Vergés li ha demanat a Salvador Illa que el govern espanyol no «entorpeixi» les decisions preses a Catalunya | Europa Press

La consellera de Salut, Alba Vergés, s'ha reunit aquest dilluns presencialment amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa. La consellera ha defensat davant d'Illa que el Govern sempre ha pres les decisions que ha cregut convenient per intentar frenar el virus i li ha tramès que així ho continuarà fent, al mateix temps que li ha demanat «que no entorpeixi aquestes decisions», segons ha informat Salut.

Vergés també li ha reclamat que el govern espanyol posi a l'abast dels ciutadans totes les ajudes econòmiques i socials que té el seu abast. Durant la trobada, Vergés i Illa han analitzat la situació de la pandèmia a Catalunya i han compartit opinions a l'hora de fer front a aquest augment de casos. La reunió s'ha fet a la seu del Departament de Salut.

Salvador Illa destaca la bona sintonia entre els dos executius

Segons ha informat el Ministeri, Illa ha valorat la «comunicació continua» entre les dues administracions i ha reiterat a Vergés el suport per a la presa de decisions que està prenent la Generalitat, amb mesures adaptades a l'evolució de la pandèmia. Ha afegit que Illa i Vergés han «reforçat el seu compromís de continuar treballant de forma coordinada per doblegar la corba de contagis».

Pere Aragonès aposta per la gestió directa del fons europeu de recuperació

El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, ha reclamat que Catalunya pugui gestionar directament la part que li correspon dels fons europeus per a la recuperació. En la seva intervenció en el marc de la Conferència de Presidents d'aquest dilluns que se celebra telemàticament, Aragonès ha proposat crear un fòrum permanent en què els territoris puguin treballar conjuntament amb la Comissió Europea.

Davant la presència de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, Aragonès ha explicat en anglès que participa avui de la reunió perquè el president Quim Torra ha estat inhabilitat per «haver demanat l'alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats». En aquest context, encara en anglès, Aragonès ha reiterat la necessitat de resoldre aquesta qüestió amb més democràcia, i donant la veu als ciutadans de Catalunya perquè puguin decidir lliurement el seu futur polític.

També ha assenyalat que Catalunya és un país europeu profundament compromès amb el projecte de la UE i que té l'aspiració de participar-ne amb una «veu pròpia» com ho fan els estats membres. Una qüestió que, segons ha afegit, només es pot resoldre amb més democràcia, ja que, segons ha apuntat, tots els conflictes polítics es resolen dins de la Unió Europea.


Comentaris

envia el comentari