URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Un expert català posa data al confinament absolut a Catalunya: «Arruïnarem el país»

El català no veu amb positivisme les noves mesures del govern

Imatge d'una professional sanitària a la zona del cribratge massiu a Reus
Àlex Arenas preveu un confinament total en tres setmanes | Laia Solanellas

L’expert català Àlex Arenas torna a vaticinar un confinament molt més dur del que s’està anunciant. El físic i investigador de la Universitat Rovira i Virgili ha volgut traslladar al seu compte de Twitter el seu pensament sobre els confinaments i tocs de queda que s’estan instal·lant al país.

El físic es trobava escoltant el programa d’ ‘El matí de Catalunya Ràdio’ on alguns experts comentaven les noves restriccions del govern. La conclusió d’Àlex Arenas ha estat ben clara i, malauradament, molt negativa.

Arenas ho té clar: «Arruïnarem el país»

Arenas creu que aquestes restriccions són només el principi d’allò que ja es va viure al març: «M’ha quedat clara una cosa: anem cap al confinament total en tres setmanes aproximadament», afirma. «Aquest haurà d’estar acompanyat d’una nova desescalada que durarà 2 o 3 mesos».

Així, i tenint en compte que ara mateix la restricció principal són els tocs de queda, l’expert de la URV ja vaticina que tornarem a viure tot allò que creiem oblidat. I les conseqüències seran molt més terribles que les causades al confinament de març i abril: «Arruïnarem el país».

El català es mostra rabiós després que ell apuntés la majoria de fets que han anat succeint durant aquests mesos: «He intentat que no, però no escolten», apuntava a la mateixa piulada. I no li falta raó: ell més que ningú ha intentat que des del Govern català i central escoltessin les propostes dels experts per aturar els contagis. 

Les solucions de l'expert per evitar un confinament total

Sense anar més enrere, ahir mateix l’expert va compartir diverses piulades al seu compte de Twitter on recordava al Govern les mesures que ell exigiria per evitar una segona onada: tancaments de col·legis, teletreball i control en el transport públic. Aquestes són només tres de les possibles solucions que farien que la corba de contagis caigués en picat, segons el físic català.

El catedràtic del Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la URV també va advertir fa unes setmanes sobre el que va succeir el mes de febrer, setmanes abans de la declaració de l’estat d’alarma al país. Arenas recorda que des del febrer van «alertar les autoritats sanitàries». «I a partir d'aquí és quan vam detectar les diferències entre polítics i científics.

Cap de les autoritats va respondre a temps a les advertències, i quan es va complicar molt es van adonar que havien d'escoltar els científics», ha lamentat. Ara, Àlex Arenas torna a cridar a la responsabilitat per part del govern amb l’esperança que aquesta segona onada estigui més controlada que la viscuda fa uns mesos.


Comentaris

envia el comentari