Vergés preveu una «demanda gran» de salut mental per la pandèmia

El confinament i les altres restriccions suposen un caldo de cultiu per a la proliferació de malalties de salut mental

La consellera de Salut, Alba Vergés, amb les mans aixecades, mascareta a la boca i els micròfons davant
Vergés considera que la demanda de salut mental augmentarà considerablement per culpa de la pandèmia | cedida

La consellera del departament de Salut, Alba Vergés, ha augurat que «la demanda de salut mental serà gran» un cop superada la pandèmia de Covid-19 pels efectes psicològics que ha tingut sobre bona part de la població. «En l'àmbit de la salut mental hi haurà aquesta necessitat creixent, no només quan s'acabi la pandèmia sinó posteriorment», ha reconegut aquest dijous al Parlament en resposta a una interpel·lació de Cs. Vergés ha assegurat que el Departament de Salut ha «començat a actuar» i a elaborar un pla per fer front a aquesta situació que passi per «canvis que vénen per quedar-se».

Vergés apunta a una pròrroga de l'estat d'alarma

La consellera de Salut, Alba Vergés, va reconèixer ahir que la pròrroga del toc de queda es materialitzarà, ja que el pròxim dilluns s'esgota el període de quinze dies inicials. «Continuarà segur», va assegurar en una entrevista a Ràdio 4, en què, a més, va assenyalar que la durada d'aquesta pròrroga serà de 15 dies més. Tanmateix, va matisar que caldrà veure «de quina manera es prorroguen» les altres mesures per acompanyar la pròrroga del toc de queda.

Vergés, paral·lelament, tampoc descarta l'obertura parcial de la restauració, però, amb tot, considera que «no es pot córrer». També va indicar que les festes de Nadal seran excepcionals i «molt complicades» per culpa de l'evident situació sanitària i que, per això, els sopars i els dinars amb massa persones s'hauran d'evitar.

Recorda que no ens podem relaxar

Finalment, la consellera també va celebrar una millora de les xifres de la pandèmia però, per tal de no relaxar la població, va recordar que ni el nombre de casos ni la pressió sanitària han descendit. «Pas a pas», va ser la frase amb què va indicar com s'haurà de prendre decisions abans de relaxar-se. «Estem en el camí, però ara no és qüestió d'haver de córrer», va reiterar, assegurant que seria contraproduent «refrenar» la baixada en relaxar les mesures precipitadament, ja que, a més, «es baixa més lent del que es puja».

Ahir, el Parlament instava el Govern a intensificar la campanya de vacunes de la grip, importància que s'exacerba per coincidir enguany amb la pandèmia de la Covid. La cambra va aprovar per unanimitat una moció d'ERC que emplaça l'executiu a seguir planificant la campanya de vacunacions i preveure l'allargament o augment dels recursos per a subministrar-les, de manera que si s'escau s'ampliï la compra de dosis.


Comentaris

envia el comentari