El xef Albert Adrià, al seu restaurant Tickets de Barcelona

El xef Albert Adrià diu prou: tanca quatre dels seus restaurants a Barcelona

La pandèmia del coronavirus continua colpejant la gran majoria de sectors

La pandèmia del coronavirus continua colpejant la gran majoria de sectors de l'economia, sent la restauració un dels més afectats. En aquest sentit, el sector ha rebut aquest divendres un nou cop amb la confirmació del tancament definitiu de diversos establiments emblemàtics de la ciutat de Barcelona. El cuiner Albert Adrià i els germans Iglesias han dissolt la societat El Barri, que gestionava els restaurants Tickets, Hoja Santa, Pakta i Celler 1900, a conseqüència de la pandèmia de Covid-19 i les restriccions vigents a la seva activitat, segons ha confirmat l'ACN.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

El futur del grup empresarial i dels establiments —tots quatre tancats des de l'inici de la pandèmia— és, ara com ara, una incògnita. La dissolució del grup suposa l'adeu a quatre restaurants de referència a Barcelona, tres dels quals —Tickets, Hoja Santa i Pakta— amb una estrella Michelin: Tickets, Hoja Santa i Pakta. Al marge d'aquesta operació queda el restaurant Enigma, que no forma part de l'aliança del xef amb els germans Iglesias. Com els altres, el local segueix tancat per la crisi del coronavirus, i Adrià encara no sap si el reobrirà aquest any.

En declaracions recollides pel diari 'El Periódico', Albert Adrià ha explicat que es planteja continuar en el món de la cuina: «Ara faré balanç i decidiré si em compensa o no tenir un restaurant». El tancament d'aquests quatre restaurants de la capital catalana se suma als anunciats durant els darrers mesos de Senyor Parellada, Cal Pinxo, Ca Soteras o Agut.

Més de 200 treballadors afectats

Abans de l'esclat de la pandèmia, la societat El Barri tenia 230 treballadors, que ara es veuran afectats per la dissolució del projecte. Els responsables han explicat al citat mitjà que «hem estat un any perdent diners amb els restaurants tancats. Funcionaven perfectament, però la pandèmia ha acabat amb ells. Estaven enfocats per a la nit i no els podem mantenir».

En aquest sentit, el Grup Iglesias ha presentat un concurs de creditors per un deute acumulat de 7,5 milions d'euros, que segons els responsables corresponen a «deutes bancaris per les inversions dels últims anys». Segons han assenyalat des del Grup Iglesias, «hem intentat trobar inversors i hem parlat amb sis o set grups, de Madrid, de Barcelona i un de França. Actualment continuem intentant-ho».

Segons ha informat el diari 'El Periódico', els Iglesias tenen la voluntat de continuar amb algun dels restaurants, tot i que encara han de reunir-se amb Albert Adrià per tal de posar sobre la taula les diverses opcions de cara al futur.