Una infermera amb un usuari del nou mòdul de suport instal·lat al costat d'un CAP a l'Hospitalet de Llobregat

Salut anuncia que farà un cribratge massiu a Olot els dies 12, 13 i 17 d'abril

Es realitzaran proves PCR en tres espais diferents a persones sense símptomes i que no estiguin vacunades

El Departament de Salut organitzarà un cribratge massiu a Olot el dilluns que ve, dia 12 d'abril, que s'allargarà fins al dimarts 13 i el dissabte 17. L'objectiu és frenar el nombre de contagis que hi ha a la capital garrotxina detectant casos asimptomàtics. El cribratge es farà en tres espais diferents i en horaris alterns de matí i tarda. Tots els interessats en participar-hi, podran dirigir-se als locals habilitats pel cribratge i se'ls farà una PCR per detectar si estan contagiats o no. 

Es demana a la població d'entre 16 i 70 anys que no tingui símptomes i que no estiguin vacunats que hi participi. Aquesta setmana el risc de rebrot a Olot se situa a 604 punts i l'Rt és de 0,82.

El dilluns 12 d'abril el cribratge es farà entre les nou del matí i les tres de la tarda a la sala el Torín (carrer del Roser 13). L'endemà les proves es traslladaran al Pavelló Firal (carrer de Madrid) i es faran entre les dues del migdia i les vuit del vespre. 

El dissabte 17 d'abril es farà de nou del matí a tres de la tarda al casal social de Sant Miquel (circumval·lació de Jaume I, 16). Els resultats de les proves estaran disponibles a La Meva Salut entre 24 i 72 hores després d'haver-se-la fet.

Un 14,66% de les proves de l'última setmana han donat positiu

En l'última setmana s'han detectat 99 casos positius a la capital garrotxina. Un 14,66% de les proves fetes han donat positiu, ja siguin PCR o tests antigènics ràpids. La setmana anterior, el risc de rebrot a Olot doblava l'actual amb 1.209 punts i una Rt d'1,62. Aquest serà el segon cribratge poblacional que s’impulsa a la capital garrotxina, després del celebrat entre el 25 i el 27 de novembre de l’any passat.

Per contra, aquells qui tinguin símptomes de tenir la covid-19, caldrà que es dirigeixin al CAP, tal com s'ha fet fins ara.

«Tallar les cadenes de transmissió»

Durant la visita al cribratge que s'està fent a la UdG, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat el nou cribratge a la Garrotxa. La consellera ha dit que la situació «general» al país és «complexa» i que hi ha diversos «brots». L'objectiu, ha dit, és trobar els casos i «tallar les cadenes de transmissió el més ràpid possible». Tot plegat, ha afegit, per poder «controlar aquesta pandèmia».

Vergés ha admès que aquesta no és la primera vegada que la Garrotxa viu un repunt de casos. «Hem tingut diferents episodis i molt continuats, no hem acabat de tenir incidències baixes i això ens porta a posar-hi més focus», ha assegurat.