Fotomuntatge d'Albert Pérez Novell intubat a l'UCI i una llitera d'hospital

L'Albert no es volia vacunar i ara està ingressat a l'UCI: «És un error»

Albert Pérez Novell, de 70 anys, ha donat testimoni públicament per a conscienciar la societat

La vacuna contra la covid-19 és tema de debat des de fa mesos. És cert que la majoria de la població ha optat per vacunar-se per a combatre el coronavirus, però també hi ha molts ciutadans que s'hi neguen, i alguns fins i tot han perdut la vida per això.

Una d'aquestes persones és Albert Pérez Novell, un home de 70 anys que, precisament per no voler saber res de la vacuna, ha acabat a l'UCI.

Ara, després del patiment i de l'ensurt, ha decidit donar testimoni. Ho ha fet per a conscienciar la població de la importància de vacunar-se.

Detall de la mà d'una persona damunt de la d'una dona gran a l'hospital
L'Albert ha explicat el que li ha passat des que es va contagiar de coronavirus | Getty Images

Albert Pérez Novell reconeix que es va equivocar

Ahir, que el Govern va ampliar la tercera dosi de la vacuna a gran part de la població, també vam descobrir el cas de l'Albert, un home gran ha donat positiu en coronavirus i que per les complicacions ha hagut de ser ingressat a l'UCI de l'Hospital Clínic de Barcelona. I, precisament des d'allà, ha parlat del que li ha passat i de l'error que va cometre no vacunant-se.

El testimoni de l'Albert, que està gravat en vídeo, es va publicar al compte de Twitter de l'esmentat centre sanitari. L'home apareix estirat en una llitera, ple de cables i vies. La imatge impacta, i també el que diu.

Comença així: «El dia de Nadal vaig fer 70 anys. Curiosament, el mateix dia que em vaig contagiar. És absurd, pensava que això no anava amb mi. No em vaig voler vacunar perquè la meva vida social s'havia reduït molt, i al principi pensava: "que es vacunin els altres», però és un error».

En aquest punt, parla de com ha patit a l'hospital per culpa de la covid-19. «El que he vist aquesta setmana és horrorós. Veure una persona jove, alta com un pi, que se'n va del món», afirma.

«Vuit dies intubat i no reacciona. Podia haver estat jo».

Albert Pérez Novell reflexiona sobre el coronavirus i les vacunes

Arran d'aquest tràngol tan dur que està passant, l'Albert opina sobre tot això. En concret, parla sobre les vacunes i sobre la postura en contra aquestes. «No hi ha paraules per a dir què és un negacionista en aquests moments».

«És intolerable relacionar el debat de la llibertat personal amb el debat de la salut. I això és el que estan fent alguns interessats per a vendre llibres o per a fer ves a saber què», reflexiona.

Precisament per això, diu alt i clar: «Ara és vacuna, vacuna i vacuna, en tinguis 20 o 70. I jo ho he hagut d'aprendre de la pitjor manera possible, que és gairebé morint-me».

Les reaccions al testimoni de l'Albert

Tot just publicar-se el vídeo, molts internautes no van dubtar a desitjar el millor a l'Albert i a donar suport al les sevs paraules. Com ell, estan a favor de les vacunes, i ho van deixar clar amb comentaris com ara: «Molt bon missatge. La realitat tal com és»  o «Gràcies. Les vacunes ens ajuden a tothom, tinguem l'edat que tinguem».

No obstant això, altres van manifestar-se en contra de les vacunes. «Si hagués estat vacunat, s'hauria salvat per estar vacunat o no s'hauria salvat? Les vacunes redueixen les defenses» o «Falta un vídeo amb els que tenen les tres dosis. I amb els que han tingut seqüeles després de la vacuna, que d'aquests no es reporten dades. No es fa seguiment del que realment està passant» són missatges que es poden llegir a la publicació esmentada.