Imatges espectaculars: una enorme balena es passeja molt a prop d’una coneguda platja catalana

El cetaci ha estat filmat gràcies a un grup de persones que navegaven amb un vaixell a prop de la costa

Imatge d'una balena avistada a la costa catalana
Els albiraments de rorquals són força comuns al voltant de la costa catalana | Twitter

Una família que navegava aquests dies per la Costa Brava, entre Lloret de Mar i Tossa de Mar, van poder observar i filmar una balena, probablement es tracta d'un rorqual. No és el primer cop que s'observen aquests cetacis, però al llarg d'aquest estiu encara no havia aparegut cap albirament d'aquest tipus de fauna marina.

Adaptats a la costa catalana

La presència de rorquals comuns és força comuna a la costa catalana i venen per alimentar-se del plàncton a la superfície, sobretot en els últims deu metres més superficials. Tot i això, en els darrers anys, els pescadors han reportat una reducció destacable del nombre de balenes d'aquesta espècie a tota la costa catalana. Això es podria deure al canvi climàtic i als canvis sobtats d'un any a l'altre segons els sediments que s'aportin al mar a causa dels episodis de pluja cada cop més prolongats en el temps, a més d'unes aigües cada cop més càlides.

Més espècies albirades

Malgrat que els biòlegs consideren 'anòmala' la disminució de rorquals i destaquen que si hi ha hagut una elevada presència d'altres espècies de cetacis que tenen un altre tipus d'aliment. L'espècie amb més presència aquest any és el dofí seguit del calderó gris, catxalots, zífids i dofins comuns.


Comentaris

envia el comentari