El ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant la roda de premsa d'aquest 28 de juliol del 2020

La gran ciutat de Madrid que no han confinat tot i els casos de coronavirus

Aquest municipi no es veurà afectat per les restriccions

El municipi madrileny d'Alcalá de Henares no es veurà afectat per les restriccions decretades per l'Estat d'Alarma «immediat» que ha declarat aquest mateix divendres el govern de la Comunitat de Madrid.

Així ho ha comunicat Salvador Illa, ministre de Sanitat, després de finalitzar el Consell de Ministres extraordinari celebrat avui. D'aquesta manera, Alcalá de Henares, que sí que es tenia en consideració com a municipi a confinar, no es veurà afectat per les restriccions que sí que sofriran altres localitats madrilenyes, amb l'objectiu d'atallar la corba de contagi tan perillosament elevada que s'està registrant durant els últims dies.

Recordem que, a més de la capital de la Comunitat de Madrid, altres municipis que sí que es veuen afectats per les restriccions establertes són: Alcorcón, Alcobendas, Fuenlabrada, Getafe, Móstoles, Leganés, Parla i Torrejón de Ardoz.

Les paraules de Salvador Illa sobre Alcalá de Henares

En roda de premsa després del Consell de Ministres extraordinari que ha decretat l'estat d'alarma a Madrid amb efecte immediat, Illa ha comentat que, si cal modificar el llistat de municipis perquè compleixen criteris per a sortir d'aquest, serà el govern qui prengui aquesta decisió.

«Alcalá de Henares ha millorat la seva situació i ha quedat exclòs», ha assenyalat el ministre. Alcalá amb 195.000 habitants, comptabilitza, segons les últimes dades de Sanitat, 397 contagis de la covid-19 per cada 100.000 habitants, molt per sota de la mitjana de la Comunitat de Madrid, que supera els 500.

L'alcalde també confirma la notícia

L'alcalde d'Alcalá de Henares, Javier Rodríguez Palacios, ha anunciat en les xarxes socials que la localitat quedarà exempta de ser confinada a causa de la millora en els registres de coronavirus que s'han donat durant els últims dies, els quals els ha permès poder rebaixar la corba de contagis.

Així, l'alcalde cridava que la població no pot relaxar-se i que s'han de mantenir les mesures que s'han adoptat per a tractar que la situació no empitjori.