Una investigadora russa, treballant en un laboratori en la recerca de la vacuna contra el coronavirus

L'únic voluntari espanyol per provar la vacuna d'Oxford dona positiu per Covid-19

Ho ha anunciat a través del seu compte de Twitter

Un infermer espanyol que participa com a voluntari en els assajos clínics de la vacuna contra la Covid-19 que prepara el laboratori AstraZeneca amb la Universitat d'Oxford ha donat positiu en la prova de la malaltia, encara que encara no sap si ha rebut la vacuna o només un placebo. A través del seu compte de Twitter, Joan Pons, resident al Regne Unit, explica que es va començar a trobar malament el dijous, amb els símptomes clàssics d'un refredat, però que en sotmetre's a la prova PCR s'ha sorprès que sigui positiu.

«Avui m'he donat un ensurt de mort: ha passat el que estava tot el món esperant i és que un dels meus tests ha donat positiu», manifesta Pons, que s'ha autoaïllat al seu domicili. L'infermer assegura en un vídeo que «l'única manera de saber si la vacuna és eficaç és que els vacunats s'infectin».

«Tant de bo sigui així, que m'hagin posat la vacuna i no el placebo, això ho diran en les pròximes hores», afegeix. Pons insisteix que es troba bé i que els símptomes que pateix són lleus fins al moment.

 

AstraZeneca va haver de suspendre els assajos clínics fa un mes

Fa un mes, el laboratori AstraZeneca va haver de suspendre els assajos clínics de la vacuna després que una dona, a qui se li va injectar la vacuna i no el placebo, va presentar símptomes d'una mena de mielitis. Aquesta no era la primera pacient de la vacuna d'Oxford que experimentava una malaltia de mielitis.

El director d'AstraZeneca va reconèixer que al juliol van haver d'aturar l'assaig clínic de la vacuna contra el coronavirus després que un altre pacient experimentés símptomes neurològics que van resultar ser causa d'una esclerosi múltiple. Tot i això, es va descartar que aquest diagnòstic estigués relacionat amb la injecció de la vacuna.