Professional sanitari atenent un pacient al servei d'urgències a l'Hospital de Palamós

Un alcalde del Vallès denuncia que una veïna va morir a casa esperant ser atesa pel CAP

El batlle assegura que l'equipament es troba en «situació de semicol·lapse»

L'alcalde de la Llagosta, al Vallès Oriental, Óscar Sierra, denuncia que una veïna del municipi va morir aquest dilluns 19 d'octubre a casa seva «sense rebre cap mena d'atenció sanitària, havent-la sol·licitat». La pandèmia del coronavirus ha provocat que el Centre d'Atenció Primària es trobi «en situació de semicol·lapse» i per aquest motiu demana a la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, més recursos pel CAP per tal de fer front la segona onada de la Covid-19.

Segons Sierra, a l'equipament sanitari «manquen recursos» i afegeix que «és necessari que se'l doti de personal per garantir el seu correcte funcionament». D'altra banda, també creu que és molt necessari recuperar les urgències nocturnes al municipi, «quelcom que anem reclamant de fa mesos».

«Cal actuar per evitar les dificultats que s'està trobant molta gent a l'hora de poder aconseguir contactar-hi telefònicament i per millorar l’atenció, evitant la poca qualitat de la telemedicina que actualment s'està portant a terme arreu», manifesta l'alcalde mitjançant una carta feta pública a les xarxes socials del consistori.

 

Avís de concentracions davant del CAP

L'alcalde avisa que sinó no es prenen mesures això provocarà que ben aviat «hi hagi concentracions de la ciutadania davant del CAP, fet que pot posar en perill la salut de les persones en moments tan delicats com els que estem vivint. No crec que la ciutadania hagi d'arribar a aquests termes. Ho heu de solucionar abans».

Finalment, recorda que més enllà de la pandèmia s'ha de tenir cura de la resta de problemes de Salut que pateix la ciutadania: «Com a alcalde, haig de vetllar per la salut de la meva ciutadania i, tot i que ara estem units per fer front a la pandèmia de la Covid-19, no podem deixar de banda altres atencions sanitàries que requereixen els nostres veïns i veïnes, especialment aquella part de la població amb una edat avançada o amb afeccions cròniques».