Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Operaris d'Agbar amb l'alcalde d'Alcanar i l'alcaldessa d'Ulldecona

Alcanar i Ulldecona agraeixen el compromís i vocació d’Agbar durant els aiguats

La companyia va destinar camions de neteja als dos municipis i diversos equips d'obres per netejar carrers i accessos

Els municipis de les Terres de l'Ebre van ser víctimes dels últims aiguats que van caure sobre el territori el passat 1 de setembre. Una zona que, recentment, també havia patit destrosses en conseqüència de la meteorologia.

Davant de les incidències provocades i les seves conseqüències posteriors, Agbar, companyia gestora del cicle de l'aigua i serveis mediambientals, va destinar cinc camions de neteja a Alcanar i Ulldecona durant quatre dies. A més, també hi havia diversos equips d'obres per netejar carrers i accessos.

Per tot plegat, la companyia i els consistoris dels dos municipis ebrencs han agraït la tasca i el compromís dels operaris de la companyia que van actuar durant aquests dies a la zona. L'acte s'ha celebrat al costat del dipòsit de les Cases d'Alcanar. Una instal·lació que va quedar afectada pels últims aiguats al territori.

Hi ha participat l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, la directora territorial d’Agbar, Berta Mercadé, el gerent Jordi Pont i l’encarregat  de la companyia a Alcanar i Ulldecona, Joan Astasio.

En els seus parlaments, tant els representants municipals com de la companyia han destacat l’esforç, professionalitat i dedicació dels operaris en uns moments molt complexos laboralment i personalment.

L'alcalde d'Alcanar, Joan Roig, ha afirmat que «tenir-vos al costat en moments de dificultats que afectaven les vides de les persones ha estat molt reconfortant. Hem vist personal d'Agbar traient palades de fang i vetllant per la seguretat de la gent. Hi ha una diferència entre el servei i la vocació de servei de l'empresa en aquests dies tan durs».

Per la seva banda, l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, ha remarcat que «la vostra professionalitat va més enllà del vostre servei. Administracions, empreses, treballadors... sumem a nivell territorial o no som res. És la  grandesa del nostre poble per sumar i donar la resposta que es mereixen els ciutadans».

Per part d’Agbar, la directora territorial Berta Mercadé ha incidit en què «som una companyia de  servei públic i ens sentim orgullosos que, quan passa una emergència, els professionals del  territori i tota la companyia s’hi aboca al 200 %. Aquest és el nostre compromís d’estar al costat  dels ajuntaments i de la ciutadania per vetllar en moments de dificultats, tant per garantir el servei  com per netejar i ajudar la gent, més enllà de la feina diària».

El gerent Jordi Pont ha destacat que «ens sentim part del territori i, per això, sumem amb el lema #Monsortirem». Així mateix, l’encarregat de la companyia a Alcanar i Ulldecona, Joan Astasio, s’ha mostrat «orgullós per la resposta de l’empresa per reconstruir i tornar a la normalitat els nostres pobles».

Una actuació des de primera hora

Els equips d'Alcanar i Ulldecona d'Agbar es van activar des del primer moment dels aiguats. El motiu principal era coordinar-se i actuar amb l'objectiu de garantir el servei d'aigua als municipis afectats i també de col·laborar i estar a disposició de les localitats en tot allò que es requerís, com la neteja dels carrers i accessos.

L’encarregat d’Agbar a Alcanar i Ulldecona ha destacat que «les primeres hores de l’aiguat van ser les més complexes, perquè no es podia accedir a les instal·lacions, havia caigut la xarxa elèctrica i s’havia perdut el contacte amb el telecontrol».

Els operaris de la companyia van treballar durant tota la nit del primer dia. L'objectiu de les tasques era poder reparar de forma provisional les fuites detectades i garantir el servi als abonats sense subministrament.

L’endemà, dia 2 de setembre, davant la manca de subministrament elèctric, la principal tasca va ser abastir els dos pous d’aigua d’Alcanar Platja i les Cases d’Alcanar. Això va ser possible gràcies a dos grups electrògens per poder-los tornar a posar en funcionament.

Posteriorment, amb la terbolesa que s’havia generat en reiniciar el pou de les Cases d’Alcanar, es van activar dos camions cisterna d’aigua potable per assegurar el 
subministrament.

Per altra banda, es van posar disposició els equips d’obra civil amb camions i retroexcavadores. També hi havia quatre camions succionadors a Alcanar i un a Ulldecona. Durant aquests dies, un total de 20 persones han treballat per poder minimitzar les afectacions a la xarxa i ajudar a netejar els carrers i accessos.