ÚLTIMA HORA

🚨 Les UCI es desborden a Catalunya tot i la millora d'alguns indicadors sanitàris

URGENT

🚫 El Govern allarga les restriccions contra la pandèmia a Catalunya

Alcazarquivir, el poble marroquí d’on provenen el 30% dels MENA de Catalunya

El 30% de menors migrants no acompanyats que resideixen a Catalunya provenen d’Alcazarquivir
El 30% de menors migrants no acompanyats que resideixen a Catalunya provenen d’Alcazarquivir | Catalunya Diari

 

Una ciutat del Marroc genera gran preocupació a la Generalitat. El 30% de menors migrants no acompanyats que resideixen a Catalunya provenen d’Alcazarquivir, una població que actualment està vivint un gran èxode d’adolescents, ja que les seves famílies veuen Europa com una solució perquè puguin estudiar i tenir una vida millor.

La majoria de MENA són d’una mateixa ciutat marroquina

Alcazarquivir és una ciutat localitzada en la zona de Marroc més propera a l’estret de Gibraltar, amb una població d’uns 126.000 habitants, fa temps era pròspera. Segons explica un veí a ‘El Periódico’, la ciutat era coneguda per ser la porta d’entrada dels productes de contraban a la resta del país: «Veníem productes de Ceuta que pels del sud eren impossibles d’aconseguir». Tanmateix, tot i que el mercat encara existeix, ara han decaigut els luxes de Ceuta.

Hi ha una clara diferencia entre el centre de la ciutat y els barris més allunyats. En aquests l’asfalt de les carreteres desapareix, deixant pas a la pols i, en lloc de cotxes, hi ha cavalls. A més a més, no s’observa cap adolescent, només nens molt petits que ajuden els pares a les parades del mercat.

En preguntar a una altra veïna, aquesta es mostra orgullosa en dir que el jovent està «a Espanya» i explica: «Els meus fills estan en un centre de Lleida», amb només 14 i 16 anys, després d’haver arribat a Catalunya fa un any amb pastera: «S’ha complert la voluntat de Déu. Almenys podran estudiar i tindran un treball digne».

«Europa necessita els nostres joves, no?»

Un altre veí afirma el mateix, a la zona només hi ha camps per cultivar, cap fàbrica, la gent no té diners i per aquesta raó no hi ha adolescents a la ciutat: «Els pares envien els seus fills perquè volen que tinguin vides com la teva, no com la meva». Tot i que l’home va estudiar física y química a la universitat, però és cambrer, explica 'El Periódico'.

En aparèixer tres adolescents, demanen: «Porta’ns a Espanya», mentre ensenyen les fotografies d’Instagram dels seus amics que ja estan en el país veí, tenint vides d’èxit, gaudint de la piscina i vestint amb roba de marca: «Ells allà ho tenen tot, i nosaltres aquí, sense res». Fins i tot estarien disposats a fer el perillós trajecte en pastera: «Tenim el cor de ferro». Mentre els adults no els desanimen: «És el seu somni, no podem lluitar contra això» i expliquen: «Europa és una societat envellida, necessita gent jove que vagi a treballar, els va bé que els enviem els nostres joves, no?».

També et pot interessar...


Comentaris
miquel
Estem ben arreglats
Anna
Jo treballo en un centre i aixo es ben cert. El fotut es que quan arriven aqui i que per buscar oportunitats es tornen un colla de bandals. Sajunten crean guetos y no sadapten al pais. Prefereixen robar i tenir diners facils que guanyarse la vida de forma legal com fa la gent normal. Monts dels que estan aqui nomes els importa vestir de marca i fer limbecil per enviar fotos als colegues i semblar que tenen algo...quan no tenen res mes que la cara de robarnos i 4 camises o xancles de marca per demostar fent creure als seus amics que aquest algun dia quan vinguin tibdran un millor futur. Si es cert que hi han mes oportunitats pero no les apeofiten nomes saprofiten de tenir sostre i menjar de gratis i pel demes es dediquen a robar no a guanyarse i crear un bon futur aprofitant-se dels nisres recursos i ajudes. Son tants que no els cal adaptar-se i creen falses esperances i vivences als companys que un dia arrivaran i acavaran roban per a tenir algina peça de marca i aparentar ser algo mes que qui eren al marroc. Es molt trist pero veien com van les coses es un colectiu que no magrada ja que dp de totes les ajudesque sels dona i no volen adaptarse al pais i prefereixen robar
Antonia
Els nostres.nets no tenen feina sento molt però tenen un rey molt ric al Marroc

envia el comentari