Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Antidisturbis de la Policia Nacional actuant durant els aldarulls a Girona el 19 d'octubre

Els aldarulls de Catalunya van 'enviar' 1,3 milions de vots a VOX

Unes 700.000 persones que tenien pensat votar al PP, finalment, es van decidir per l'extrema dreta

Antidisturbis de la Policia Nacional actuant durant els aldarulls a Girona el 19 d'octubre
Antidisturbis de la Policia Nacional actuant durant els aldarulls a Girona | Cedida

VOX va ser el gran beneficiat de les eleccions del passat 10-N. Més enllà dels clars resultats postelectorals, així ho afirma el politòleg Oriol Bartomeus després d'analitzar les enquestes amb els resultats que han anat oferint diferents empreses demoscòpiques com GAD3. 

Aquesta reflexió, l'ha recollit aquesta setmana 'Crónica Global' qui, a la vegada, afirma que la victòra dels d'extrema dreta també es deu als aldarulls viscuts a Catalunya  dies després de la sentència del procés.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

 

VOX va aconseguir atraure un total de fins a 1,3 milions de vots més

En aquest sentit, VOX va aconseguir atraure un total de fins a 1,3 milions de vots que, en anteriors ocasions, haguessin pertangut a les files del PPC's. Ara bé, el discurs clar, directe i concís de VOX va fer guanyés més votants que a l'abril i que es postulés com a tercera força política a Espanya.

El PP també va somriure després d'uns resultats electorals que, tot i que no li van regalar la presidència del govern espanyol, sí que va aconseguir recuperar la confiança dels seus votants. En aquest punt, Bartomeus assegura que aproximadament els tres milions de vots que els populars van perdre a l'abril, els van tornar a conquerir al novembre. Això no obstant,  també es confirma que 700.000 persones que tenien pensat votar al PP, finalment, es van decidir per VOX.

 

El fracàs de C's

Ara bé, sens dubte C's han estat els més perjudicats dels comicis, fins al punt que van provocar la dimissió del seu president, Albert Rivera. En aquest cas, van ser  600.000 els votants de Rivera que, en les darreres setmanes, van fer un canvi de rumb i van votar als de Santiago Abascal.

El politòleg també parla de la negació dels independentistes d'aquest moviment de votacions, ja que no consideren que els aldarulls hagin estat els responsables d'aquesta tendència. «L'independentisme segueix sense admetre que, en gran manera, VOX ha crescut per traspassar la llei a Catalunya», conclou Bartomeus.

També et poden interessar...