Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Àngels Barceló

El fracàs d'Àngels Barceló en la seva estrena al capdavant del matinal de la SER

El 'Vostè primer' de Marc Giró a RAC 1 arriba trepitjant fort

ràdio
Cau l'audiència de les emissores generalistes l'últim trimestre de l'any | Cedida

L’Estudi General de Mitjans (EGM) porta males notícies per al programa amb més audiència de la ràdio espanyola. I és que el matinal presentat per Àngels Barceló des del setembre, 'Hoy por hoy', ha perdut 58.000 oients. Això comporta que per primera vegada durant moltes temporades, 'Hoy por hoy' té menys de tres milions d’oients, concretament uns 2.814.000.

Però les altres emissores generalistes tampoc milloren resultats: Carlos Herrera, a la COPE, ha perdut 158.000 oients, de manera que el públic es redueix a 2.229.000 persones. 'Más de uno', d'Onda Cero amb Carlos Alsina, tampoc no millora resultats i perd fins a 96.000 espectadors, pel que es confirma que  la tendència general ha estat perdre audiència.

Triomfa l'aposta de Marc Giró a RAC 1

El 'Vostè primer' de Marc Giró, en canvi, ha arribat trepitjant fort.  S'ha estrenat d'una a dues del migdia, amb 148.000 oients. D'aquesta manera, millora l'audiència que hi havia fins ara en aquesta franja i duplica la que té la segona emissora.

Tot i perdre audiència, el matinal, la SER es manté com a líder

De totes maneres, Cadena SER ha continuat mantenint-se com a líder amb un creixement general del 0,7% de l’audiència. La COPE i Onda Cero se situen com a segona i tercera emissora generalista respectivament.  En l’Estudi General de Mitjans d’aquesta temporada es veu una caiguda global de les ràdios generalistes, sobretot en els programes matinals.

Carlos Herrera
La COPE és la segona emissora més escoltada, encara que Carlos Herrera perd oients | COPE.es

Pel que fa a les emissions de tarda, sí que s’hi aprecien certes millores. 'La ventana', de Cadena SER amb Carles Francino, augmenta 17.000 oients i sobrepassa els 900.000 i 'Julia en la Onda', en la mateixa línia, n’augmenta 20.000, però se situa als 580.000, bastant per darrere del programa de la SER. 'La tarde de COPE', amb Pilar Cisneros i Fernando de Haro, en perd 10.000 i no arriba als 500.000 oients.

Respecte als programes del vespre, la SER triomfa amb l’estrena de Pepa Bueno a 'Hora 25', que ha augmentat quasi 60.000 oients i ha superat el milió. 'La Linterna', d’Ángel Expósito a la COPE, n’ha augmentat 54.000 i se situa als 872.000 oients.

La COPE aconsegueix que 'El Partidazo' sigui el programa esportiu líder

Tot i això, la Cadena SER no ha sortit vencedora de totes les franges ni programes, ja que la COPE li ha passat per davant a les nits esportives. 'El Larguero', de Manu Carreño, programa líder esportiu ha perdut fins a 76.000 espectadors, mentre que 'El Partidazo', de la COPE amb Juanma Castaño, n’augmenta 109.000 i el supera en audiència.

Juanma Castaño
'El Partidazo', de Juanma Castaño, programa líder de la nit esportiva | COPE

Les radiofórmules segueixen la mateixa tendència, ja que Los 40, propietat del Grupo Prisa juntament amb la SER, perd públic però es manté líder.  Cadena Dial i Cadena 100 han viscut un creixement destacat amb més de 120.000 i 200.000 oients més, respectivament. Europa FM perd oients a escala general i, especialment, al matinal 'Levántate y Cárdenas'.

També et pot interessar...