Denuncien l'Ajuntament de Barcelona pel menjar que ofereixen en un casal social d'avis

Hi ha usuaris que només mengen l'àpat del casal en tot el dia per problemes econòmics
L'exterior del casal
L'exterior del casal social d'avis | Cedida

 

Fàstic, enuig, i, fins i tot, gana però ni una sola sensació o emoció positiva es percep rere les parets del Casal de Gent Gran Pati Llimona de Ciutat Vella de Barcelona. I és que el menjar, si és que així se'l pot anomenar, reflecteix la precarietat que pateixen els ancians amb pocs recursos que assisteixen al menjador social de l'Ajuntament. «En cinc anys com a usuari mai m'havia trobat amb un menjar tan dolent», relata un usuari en declaracions a 'Metrópoli Abierta'.

 

Arròs dur, pastanagues mal bullides, tofu sec i insípid, una truita 'plastificada' i peixos que, en vida, anhelaven veure el mar. A determinada edat alguns ja ni tan sols poden mastegar el menjar sense les seves dentadures; un fet que, veient el que el casal els ofereix, converteix l'àpat en una assídua batalla. A més, la quantitat sol ser escassa: «Hi ha persones que només fan aquest menjar al dia i els serveixen plats que no es poden emportar a la boca», assegura un home de 75 anys.

 

«Són per a nens. Ens poden servir mig tros de peix, mitja patata o mitja poma bullida per postres. I la verdura, gairebé ni la veus», explica una altra usuària que lamenta que ja no hi vol ni anar. «He arribat a agafar fàstic al menjar». Davant la passivitat de l'Ajuntament —fins ara—, van decidir traslladar les seves queixes en una reunió amb el consistori. A ella va assistir Jordi Callejo, el conseller del districte per ERC. «Vaig veure en primera persona què deien. Per exemple, Reyes [la dona] es va posar a plorar. És una autèntica vergonya perquè aquest servei el paga l'Ajuntament amb diners públics», assenyala Callejo.

 

 

 

La resposta de l'Ajuntament

Ara bé, el consistori, malgrat assumir la responsabilitat i admetre que la indignació és tangible, tira pilotes fora: «S'han traslladat aquestes queixes als responsables de l'empresa concessionària, que s'ha compromès a introduir millores en aquest sentit i supervisar que s'apliquin correctament de manera immediata».

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari