Alejandra Gil, nova titular del jutjat 13 contra l'1-O

Gil, formada a Barcelona, arriba al càrrec després de la mort de Juan Antonio Ramírez Sunyer

La jutgessa Alejandra Gil liderarà la causa contra el procés al jutjat 13. El Consell General del Poder Judicial ha assignat la nova titular pel jutjat d'Instrucció 13 de Barcelona, després de la mort de Juan Antonio Ramírez Sunyer el passat 4 de novembre. 

Gil, doncs, agafarà ara el relleu de Ramírez Sunyer i  s'ocuparà exclusivament del cas sobre l'1-O. Fins ara, Gil estava destinada al jutjat d'instrucció 10 de Barcelona, posició que ocupava com a substituta. 

Gil, formada a Barcelona

Cal destacar, en aquesta línia, que Gil va fer les seves primeres passes al jutjat de primera instància número 5 de Sant Feliu de Llobregat, a l'Hospitalet de Llobregat i a Barcelona. Ara, però, Gil fa una passa transcendental a la seva carrera judicial i liderarà la causa contra l'1-O al jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona.

La Generalitat va gastar menys de 200.000 euros per l’1-O

La Policia Nacional carregant contra els manifestants durant la jornada de l'1-O
Hisenda calcula que la Generalitat va gastar menys de 200.000 euros per l'1-O | CatalunyaDiari.cat

 

Segons Hisenda, la Generalitat hauria gastat menys de 200.000 euros  per a l’organització de la cita electoral. Quelcom que, de fet, crida l’atenció i contrasta molt amb els 3 milions que denuncia la Guàrdia Civil.  Més enllà d’aquesta dada, el mateix informe també revela que la majoria dels costos de la jornada provenen de les  despeses dels observadors internacionals que van acudir aquell dia en diferents centres de votació  repartits per la geografia catalana. Tot i això, va ser el Diplocat qui va assumir aquests costos. 

En aquesta mateixa línia, doncs, també cal destacar que els observadors van acudir a Catalunya en dues ocasions. I és que més enllà del referèndum de l'1-O —sobre el qual s'investiga la despesa pública de la Generalitat per a la seva organització—  també van acudir a Catalunya per formar part d’un projecte de recerca sobre la situació catalana.