Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Tensió entre una diputada de la CUP i els Mossos que vigilaven el Parlament

La diputada Natàlia Sànchez assegura que un agent de la BRIMO li ha dit «quina hòstia tens»
La diputada de la CUP parlant amb un comandament de la BRIMO, a les portes del Parlament.
La diputada de la CUP parlant amb un comandament de la BRIMO, a les portes del Parlament. | Guillem RS

 

La tensió al Parlament aquest matí no només s'ha viscut entre els Mossos i els metges i els bombers. Segons ha denunciat la diputada de la CUP Natàlia Sànchez un agent de la Brigada Mòbil dels Mossos, la unitat antiavalots de la policia catalana, li ha dit «quina hòstia tens» quan ha volgut accedir al Parlament. La diputada ho ha explicat assegurant que l'agent li ha dit això quan ella ha volgut tornar a entrar a l'edifici del Parlament després d'haver sortit a l'exterior per sumar-se a les protestes dels bombers i dels metges en vaga.

La diputada de la CUP no ha pogut identificar el policia

La diputada ha assegurat que tot i que ha volgut identificar l'agent que li ha dit això, però no ho ha aconseguit. «Ha prevalgut el silenci corporatiu dels agents antidisturbis», ha assegurat la diputada, referint-se que cap comandament dels Mossos d'aquesta unitat ha volgut identificar l'agent que s'ha dirigit d'aquesta manera a la diputada de la CUP.

La porta del Parlament, blindada pels Mossos

Quan ha passat aquest incident la porta del Parlament estava fortament blindada amb agents de l'ARRO i de la BRIMO dels Mossos, les dues unitats antiavalots de la policia catalana, que estaven evitant l'entrada dels concentrats a l'interior del Parlament. Altres diputats del Parlament també han tingut problemes per entrar al Palau pel cordó policial i han hagut de mostrar el seu DNI als responsables de l'operatiu. Sànchez s'ha dirigit al conseller de l'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, i també al secretari general d'Interior, Brauli Duart, retraient als dos «la poca vergonya» que tenen segons ella.

La diputada de la CUP ha participat, junt amb el seu portaveu Carles Riera i el vicepresident del Parlament, Josep Costa, en la mediació amb els Mossos d'Esquadra demanant deixar en llibertat el bomber detingut per la policia. Finalment, el bomber ha estat deixat en llibertat amb càrrecs després d'haver fet les gestions de la detenció a l'interior del Parlament, el primer cop a la història que es fa. Els Mossos imputen un presumpte delicte contra l'autoritat per un cop de peu a un agent antiavalots.