Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Alejandro Fernández, president del PP català.

Alejandro passa a l'atac contra Vox i aconsegueix brillar al debat de TV3

El líder del PP fa una nova demostració de la seva comoditat en l'àmbit de l'oratòria
Alejandro Fernández, president del PP català.
Alejandro Fernández és el líder del PP a Catalunya. | ACN

Des que Alejandro Fernández és el líder del PP a Catalunya, ja havia destacat amb diverses intervencions parlamentàries on demostrava una gran capacitat oratòria que, durant anys, va explotar a l'Ajuntament de Tarragona —on va liderar els populars entre 2007 i 2016 i va arribar a ser primer tinent d'alcalde. Aquest dimarts, però, Fernández va traslladar la seva habilitat al plató de TV3 on se celebrava el debat previ a les eleccions autonòmiques de diumenge.

Com peix a l'aigua, el candidat del PP català es va sentir molt còmode des del primer moment i va adoptar el to just de fermesa sense sobrepassar el límit de la fatxenderia; amb seriositat i un punt sorneguer que el van fer, per a molts —només cal fer un cop d'ull a les xarxes socials o als principals mitjans de comunicació, aquest dimecres—, el millor dels candidats en el debat moderat per Vicent Sanchis.

Fernández brilla en el debat i destaquen els enfrontaments a Garriga i Illa

Fernández va protgonitzar l'únic moment del debat en què el candidat de Vox, Ignacio Garriga, es va veure acorralat. El candidat del PP, coneixedor que el partit de Garriga li fa mal a les enquestes, es va fixar l'objectiu d'assenyalar les seves contradiccions per aturar la seva sagnia de votants cap a Vox. Sobre pantalla, la jugada li va sortir rodona, en el que va ser un dels millors moments del debat:

Però més enllà dels seus frec a frecs amb Vox —n'hi va haver alguns d'altres al llarg del debat—, Alejandro Fernández també va protagonitzar grans moments de debat amb el candidat socialista, Salvador Illa. El cap de cartell del PSC, també còmode en el format i interpel·lat per tots els candidats, va respondre amb comoditat a tots ells, però el líder dels populars li va mostrar certa oposició i es va convertir en el seu rival dialèctic més complicat:

Va ser, doncs, una molt bona nit per al candidat del PP, que centra ara esforços en aturar la pèrdua de vot que algunes enquestes li assenyalen en favor de Vox. La seva actuació al debat anava en aquesta línia i caldrà veure si, finalment, Fernández aconsegueix doblar resultats com li pronosticaven setmanes enrere alguns estudis o, fins i tot, si pateix per mantenir els escons que té actualment.