Imatge d'un xàfec a Verges, Baix Empordà

Alerta en 14 comarques per l'arribada imminent de fortes pluges

Els grans xàfecs es poden repetir de nou aquesta tarda

Després d'un dijous passat per aigua en diversos punts de Catalunya, arriba la calma. Encara que aquesta es pot veure interrompuda, de nou, aquesta tarda en diverses comarques del territori català. Així ho ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) a les seves xarxes socials.

Ja era hora que les onades de calor de la mà de les temperatures extremes fessin un alto el foc, valgui la redundància, i prenguessin protagonisme els ruixats, tan necessaris després d'un estiu marcat per greus incendis.

Aquesta tarda diverses comarques es veuran afectades per la intensitat de pluja. En aquest sentit, el Meteocat ha alertat al seu compte de Twitter sobre la situació meteorològica de perill per grans xàfecs.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha informat que durant la tarda encara es podran reactivar les precipitacions amb superació del llindar d’intensitat de 20 litres per metre quadrat en 30 minuts al nord-est de Catalunya i al camp de Tarragona

Els xàfecs podran tenir lloc sobretot a l'interior de la meitat est i al Pirineu i Prepirineu, així com algun de local a punts del prelitoral.

Mapa del temps d'aquesta tarda de divendres
Mapa meteorològic d'aquest divendres a la tarda. | @meteocat

Com es pot observar en el mapa anterior, les comarques afectades són: el Maresme, el Vallès Oriental, el Moianès, la Selva, Osona, el Gironès, el Baix Empordà, l'Alt Empordà, el Pla de l'Estany, la Garrotxa, el Ripollès i, per últim, el Garraf, el Baix Penedès i el Tarragonès. Així que caldrà tenir el paraigua a mà.

Un dijous complicat

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquest divendres l’alerta del Pla Inuncat un cop finalitzat l’episodi de precipitacions intenses. Tot i els avisos de temps violent i les superacions del llindar d’intensitat, les pluges no han provocat incidències importants.

Els Bombers de la Generalitat van rebre prop d’una vintena d’avisos per incidències causades per la pluja fins a la mitjanit de dijous. Les dades estan compreses entre les deu i les dotze de la nit i la zona amb més trucades va ser la Regió d’Emergències de Tarragona, amb 7 avisos, seguida de Lleida, amb 6, i la Regió Metropolitana Sud, amb 2.