Vaga TMB

Anuncien la vaga que podria aturar Barcelona

Del 23 al 30 de setembre hi haurà més aturades

Apunteu bé aquesta data. El 22 de setembre hi ha una vaga convocada que podria paralitzar Barcelona. L'aturada la protagonitzaran els Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Està previst que la seva durada sigui de tot un dia sencer, just abans de la Festa Major de la ciutat comtal: La Mercè.

El comitè d'empresa de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han convocat una vaga de 24 hores per al pròxim 22 de setembre, just abans de l'inici de les festes de La Mercè, per denunciar que les negociacions pel conveni col·lectiu es troben estancades, ja que la reunió prevista no s'ha produït.

Més aturades del 23 al 30 de setembre

A més, els treballadors també han establert una aturada de dues hores per torn entre el dia 23 i el 30 del mateix mes.

En un comunicat, els representants sindicals han explicat que van registrar la convocatòria al Departament de Treball el 3 d'agost per donar temps a la direcció de TMB per a una «verdadera negociació», però ha denunciat que la trobada no s'ha produït per les vacances.

Els treballadors han lamentat aquesta «actitud» de la direcció de la companyia i han afegit que és «una falta de respecte absolut, no només a la plantilla d'autobusos sinó també a tota la ciutadania de Barcelona que pot patir les conseqüències d'una vaga simplement perquè la Direcció de TMB està de vacances».

Fonts de TMB han eludit de moment oferir el seu posicionament sobre la convocatòria de vaga.

Nova jornada de vaga de Rayanair

La nova jornada de vaga de tripulants de cabina de Ryanair va causar 25 retards entre l'aeroport del Prat i el de Girona aquest dijous fins a les 19:00 hores, segons va informar el sindicat convocant USO.

Concretament, des de l'aeroport barceloní hi va haver demores en set sortides i catorze arribades, mentre que a Vilobí d'Onyar va ser en quatre arribades.

Fonts de Ryanair, en canvi, van assegurar que en els 3.000 vols diaris d'aquesta setmana no hi ha hagut vols afectats per les «petites vagues de tripulants de cabina» i que si s'han produït retards han estat pel mal temps i els retards causats pels controladors del tràfic aeri.