Foto del joc 'Pokémon Go'.

Els 15 jocs més addictius per a mòbils: no hi podràs deixar de jugar

Descobreix quins són els 15 jocs més addictius del moment per telèfons intel·ligents

Si ja no saps a què jugar al teu smartphone, aquesta llista sobre els millors jocs per telèfons mòbils pot donar-te alguna idea interessant.

A més, hem construït el llistat tenint en compte la pàgina internacionalment coneguda 3DJuegos, que, a més, recull tant jocs per a dispositius Android com per a iOS.

Els 15 jocs més addictius per a mòbils

A continuació, pots consultar la llista de jocs. A la descripció, podràs descobrir informació sobre el tipus de joc, si està disponible per a iOS o Android i en què consisteix.

Foto d'una persona jugant a un joc amb el seu telèfon mòbil.
Descobreix els 15 millors jocs per smartphones. | Canva
 

15. Minecraft: Pocket Edition

Un joc de mecànica senzilla i ple de possibilitats. Ofereix diversió durant moltes hores en què excavar i construir objectes són només una petita part de tot el que podràs fer. Per alguna cosa és el segon joc més venut de la història.

Minecraft: Pocket Edition Trailer 2015

 • Disponible per a iOS i Android.

14. Naruto: Ultimate Ninja Blazing

Noves aventures d'aquest personatge d'anime (i originalment manga) tan popular a tot el món. Des que es va llançar, ja compta amb un gran nombre de jugadors que han viscut i reviscut les seves gestes. Un joc ple d'acció i d'aventures que assegurarà diversió a qui el provi.

 • Disponible per a iOS i Android.

13. PES 2020

L'única aposta per l'esport d'aquesta llista ve de la mà del famosa franquícia PES. Un joc de futbol que compta amb maneres cooperatives i competitives, siguin amb connexió en línia o local.


A més, el joc té diverses llicències, com la de la UEFA Champions League, així com l'opció de veure partits en línia, diverses opcions d'entrenament, observadors per a aconseguir nous fitxatges de futbolistes i un llarg etcètera d'opcions.

 • Disponible per a iOS i Android.

PES 2020 Mobile - Official Launch Trailer


12. Game of Thrones: Conquest

Una de les poques sèries de televisió que no els cal presentació pràcticament a cap país del món i que ja ha arribat també al teu telèfon mòbil.


Aquesta adaptació de la famosa sèrie d'HBO ens porta un joc d'estratègia on la construcció de bases i tropes, la gestió econòmica i els combats ens mantindran amb els ulls enganxats a la pantalla. A més, reconeixerem a molts dels personatges de la sèrie, que aniran apareixent mentre avancem a l'aventura. Qui s'asseurà al Tron de Ferro?

Foto d'una persona jugant amb el mòbil.
Ja pots jugar a l'adaptació de 'Joc de Trons' al teu mòbil. | Canva

 • Disponible per a: iOS i Android.


11. N.O.V. A. 3

Un dels millors shooters en primera persona que hi ha per a iOS i Android, que a més d'un li recordarà el famós DOOM, amb què coincideix en la seva velocitat i estètica futurista.

Una terra amenaçada que només pot ser defensada amb l'ampli ventall d'armes que s'ofereixen, sempre que es tingui l'habilitat per a manejar-les amb prou destresa.
 

 • Disponible per a: iOS i Android.

10. Monument Valley 2

Un joc de puzles abstractes on el jugador ha de guiar una mare i la seva filla per un món minimalista i de fantasia. Sens dubte, en aquest joc el que destaca és la creativitat i la intel·ligència amb què s'han dissenyat els efectes i les imatges i també els puzles.

Un plantejament senzill i eficaç que només compta amb un desavantatge: no està disponible per als usuaris d'Android.

 • Disponible només per a iOS.

Monument Valley 2 — Announcement Trailer

9. Dragon Quest VIII

De la PlayStation 2 als mòbils. Un joc de rol i combats per torns en un món de fantasia que t'atorgarà més de 60 hores de diversió assegurades.

L'únic inconvenient és que, de moment, les veus i els textos només estan en anglès.

 • Disponible per a iOS i Android.

8. Civilization VI

Aquest joc d'estratègia, considerat una de les millors propostes que podem gaudir al nostre dispositiu mòbil, permet la creació d'una civilització. Es tracta d'un joc per torns, on pots decidir com expandir el teu territori i quins recursos gastar primer.

Això sí, el joc només és gratis durant els primers 60 torns, després, per gaudir del joc complet, hauràs de pagar 21,99 euros. També compta amb dues expansions, Civilization VI Rise and Fall i Civilization VI Gathering Storm, per ampliar les possibilitats.

 • Disponible per a iOS i Android.

7. Resident Evil 4

L'aclamat joc de terror i zombis Resident Evil compta amb la seva pròpia adaptació a telèfons intel·ligents amb un èxit força bo. Per a un únic jugador, aquest gran joc reuneix gèneres com el d'acció, aventura i shooter de terror.

Es tracta d'un dels jocs més jugats per a Android i només cal assenyalar el seu gran defecte i és que no tothom pot gaudir del terror i dels esglais com alguns ho fan.

 • Disponible per a iOS i Android.
Foto d'una persona subjectant el seu telèfon mòbil.
La majoria de jocs estan disponibles tant per dispositius Android com per iOS. | Canva

6. Albion Online

Pel que sembla, avui dia el que funciona és portar al telèfon mòbil els grans gèneres de l'ordinador. Albion Online és, per tant, un joc de rol multijugador en línia massiu que et permetrà explorar un món molt gran amb i contra altres jugadors.

 • Disponible per a iOS i Android.

Albion Online - Everybody Matters Final Beta Trailer

5. Fire Emblem Heroes

És un joc de rol amb un estil d'anime que et permetrà combatre contra altres personatges amb la mecànica de torns. Compta amb un mode competitiu i una durada de 2-3 hores si jugues en el mode campanya. A més, té més contingut que s'anirà desbloquejant a mesura que el jugador avanci.

 • Disponible per a iOS i Android.

4. Age of Empires World Domination

Probablement, el videojoc per a ordinadors més aclamat. Ara, contraataca per a aparèixer en tots els telèfons intel·ligents. Un joc amb la mateixa mecànica que sempre, però renovat per a oferir una bona experiència en aquests nous suports. Indispensable per als amants de l'estratègia de la vella escola.

 • Disponible per a iOS i Android.

Age of Empires World Domination (iOS/Android) Gameplay HD

3. Pokémon GO

Malgrat no acaparar avui dia totes les notícies, Pokémon GO continua sent un dels jocs per a mòbils més descarregats i jugats, amb una comunitat fidel que continua lluitant per «fer-se amb tots».

Un joc que fa servir la geolocalització per a convertir l'entorn real que envolta al jugador en l'escenari del joc, on els Pokémons poden estar amagats en qualsevol lloc.

Una aposta segura si vols combinar l'aire lliure i l'autosuperació amb la diversió que aporta la ja paradigmàtica franquícia de Pokémon.

 • Disponible per a iOS i Android.
Foto del joc per mòbils 'Pokémon GO'.
'Pokémon GO' va provocar una autèntica febre l'any 2016. | Niantic


2. Clash Royale

No és gens estrany que el fill pròdig de Clash of Clans acaparés les llistes d'èxits amb aquesta nova aposta. Un joc amb tints de MOBA però simplificat per a oferir partides més ràpides i intenses des del principi.

Unes partides per a dos o 4 jugadors que s'enfrontaran per a destruir les seves torres, combinant elements dels jocs de cartes i del tipus Tower Defense.

 • Disponible per a iOS i Android.

Clash Royale Official Epic Comeback Trailer


1. Arena of Valor

Des que el gènere MOBA ha anat guanyant seguidors amb la seva aparició pels ordinadors, era evident que passaria el mateix, tard o d'hora, als dispositius mòbils. Arena of Valor és el fruit de la mateixa companyia que el famós League of Legends i permet fer partides 5v5, 3v3 i 1v1.

La fama d'aquest joc ha estat tan gran que ja es duen a terme competicions a escala mundial fent servir tauletes.

 • Disponible per a iOS i Android.

La victòria és temporal

Dels milers de jocs que existeixen per a iOS i Android, aquests són els que actualment criden més l'atenció dels usuaris. Que un d'ells es trobi unes posicions més a dalt o més a baix no és res més que una qüestió periòdica a curt termini.

Sens dubte, tots ells (i d'altres que no s'han pogut incloure per la brevetat de la llista) són dignes de ser provats, sempre que encaixin amb l'estil i gust del jugador.

(*) Aquesta notícia s’ha traduït originalment del castellà de la pàgina ‘CarácterUrbano’.