Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de dos agents de la guàrdia civil parlant amb un conductor

Alerta al volant: les multes que et poden posar, de 1.000€ per amunt

Atenció a les multes més elevades de la DGT

Quan et poses al volant i no compleixes les normes de Trànsit corres el risc que et posin una multa. I en aquest cas hi ha multes que superen àmpliament la centena d'euros i fins i tot d'altres poden sobrepassar els 1000 euros, cosa que a molts conductors els afecta la butxaca.

El cas és que cal tenir molt en compte les sancions que has de pagar si incorres en aquesta classe d'errors contra la Llei de Trànsit.

Una de les multes més temudes i sobre la qual ens pot fer tremolar la nostra butxaca és aquella relacionada amb l'assegurança del vehicle.

Compte amb les multes més cares de la DGT

Estem parlant que no tinguem contractada una pòlissa per al nostre cotxe mentre estem conduint i aquesta multa pujaria a 3000 euros, depenent de la classe de vehicle que tinguem. Per exemple, si ens referim als turismes, la sanció pujaria a uns 1500 euros.

Foto control Guàrdia Civil
Les multes de més quantia que et poden arruïnar el dia | Europa Press

Per si no n'hi hagués prou, hi ha altres sancions que també poden fer que tinguis un mal dia quan rebis la multa de la DGT.

Per exemple, la de no identificar el conductor quan li demani la DGT. Si t'arriba per correu postal una multa de Trànsit i et requereixen conèixer quin és el conductor per no treure punts al permís erroni, ens podria sortir car.

Entre les multes més dures, portar inhibidors de radars al teu vehicle

I és que evitar emplenar aquesta casella farà que hàgim de pagar entre 600 i 1500 euros, sempre depenent de si la infracció és greu o molt greu.

Foto d'un radar
Els inhibidors de radars ens poden provocar un gran disgust a nivell de multa | GETTY IMAGES

Però no ens hi quedem, ja que hi ha una altra multa important des del març passat després de les modificacions de la Llei de Trànsit. Una que s'erigeix com una de les més dures de totes les que et pot posar la Direcció General de Trànsit.

Prèviament a aquests canvis ja era una multa força elevada, i ara encara s'han endurit aquestes condicions sobre portar dispositius que avisen i inhibeixen l'efecte dels radars de velocitat.

Cal ressenyar que els inhibidors de radars sempre han estat prohibits i la seva il·legalitat pot fer que et sancionen fins a 6000 euros de multa.

Si parlem dels detectors de radars mòbils, ara ja no es poden ni portar ni fer servir, encara que no estiguin connectats en cap moment.

Superant certs nivells d'alcohol a la sang, seria un delicte contra la seguretat viària

Aquesta multa puja com a mínim a 500 euros i cal tenir en compte que tan sols es poden fer servir els avisadors de Google Maps, Waze i similars.

Foto control Guàrdia Civil
La DGT et pot posar una multa elevada en diversos casos | Europa Press

D'altra banda, hi ha altres sancions que poden superar els 1000 euros i algunes tenen a veure amb les drogues i l'alcohol mentre condueixes.

Estaríem parlant que en cas de tenir uns nivells elevats d'alcoholèmia a la sang això podria ser considerat com un delicte contra la seguretat viària.

Si es dobla la taxa d'alcoholèmia permesa, seran més de 1000 euros de multa i parlant d'estupefaents, la sanció serà la mateixa.

Si superéssim els 0,60 mg/litre o els 1,2 g/litre estaríem perpetrant un delicte contra la seguretat viària. I la pena de presó relacionada amb aquest delicte va de 3 a 6 mesos i una multa de 6 a 12 mesos.

Sens dubte, cal anar amb compte quan et poses al volant. I cal complir les lleis de Trànsit si no vols que et donin un disgust en forma de carta de la DGT al teu domicili.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!