diners

Nova ajuda de 200 €: el xec que acaben d'anunciar per a milers de famílies

Servirà de complement al xec anunciat pel govern espanyol

Milers de famílies podran beneficiar-se d'una nova ajuda de 200 €. Es tracta d'un xec totalment complementari al del govern espanyol.

L'encarregat de posar-lo en marxa ha estat, en aquest cas, l'executiu andalús. Fa uns dies tirava endavant aquesta proposta pensada per alleujar l'economia de les famílies més vulnerables. Per percebre aquesta ajuda caldrà que es compleixin també uns quants requisits.

Aquesta mesura és totalment independent al xec anticrisi de l'Estat. Encara que siguin molt semblants en certs detalls, no tenen res a veure l'un amb l'altre. Per tant, es podrà optar a tots dos sense cap mena d'inconvenient.

L'ajuda aprovada per la Junta d'Andalusia s'enquadra dins un pla que busca millorar la situació econòmica de les famílies més desafavorides. El darrer 13 de febrer el govern de Juanma Moreno aconseguia un acord amb sindicats i patronal per tirar endavant aquest nou pacte social.

Inversió de 9.000 milions d'euros

L'executiu andalús destinarà uns 9.000 milions d'euros per donar suport a famílies, autònoms i pimes per afrontar la greu crisi econòmica que afecta un important nombre d'espanyols. L'imparable repunt dels preus i l'augment de les hipoteques estan ofegant moltes famílies.

Mans comptant bitllets
La Junta d'Andalusia ha posat en marxa el pla d'aquest nou xec anticrisi. | Freepik

A més del xec esmentat, hi haurà ajudes a les hipoteques, treballadors per compte propi i petites empreses. Una part d'aquest pressupost també es reserva per fomentar l'ocupació entre la població juvenil.

El pla posat en marxa per la Junta d'Andalusia es compon de dos vessants diferents. D'una banda, hi ha les mesures urgents per pal·liar els efectes de la crisi sobre la ciutadania. De l'altra banda, es treballa sobre un programa d'iniciatives orientat cap a l'emprenedoria, la seguretat laboral i l'FP, recull Tododisca.

Quines són les exigències per percebre el xec de 200 €?

Entre els plantejaments més immediats s'inclou el xec de 200 €, també anomenat 'Xec Carestia'. Serà d'un sol pagament i anirà destinat a les llars amb menys recursos. Cal que es tractin de famílies amb menors a càrrec seu i amb ingressos anuals tres vegades l'IPREM. En aquests instants, l'indicador públic de rendes d'efectes múltiples arriba als 8.400 €. Això significa que les unitats familiars que optin a l'ajuda esmentada han d'ingressar a l'any menys de 25.200 €. Per a aquesta partida hi ha destinat un pressupost de 12 milions dʻeuros.

A més d'aquest xec de 200 €, també hi ha el 'Xec Família'. Consisteix en una ajuda directa pensada per a aquelles llars on hi hagi menors en situació de vulnerabilitat. Cal demostrar que es troben per sota del llindar de pobresa greu. Per a aquesta ajuda destinaran una partida de 199 milions d'euros.

Caixer
L'ajuda del govern d'Espanya es cobrarà abans del 30 de juny. | GETTY IMAGES

Abans de l'estiu es cobrarà l'ajuda estatal

Al marge d'aquestes ajudes que concedeix la Junta d'Andalusia, són moltes les famílies que estan atentes al cobrament del xec anticrisi de l'Estat. Aquells que encara no l'han sol·licitat, els hi queden un parell de dies. El termini es va obrir el darrer 15 de febrer i es prolongarà fins al 31 de març.

Segons revelava fa uns dies El Mundo, de moment són uns 2 milions les persones que han presentat la sol·licitud. S'espera que a finals d'aquest mes hi hagi un repunt de peticions entre aquells qui ho hagin deixat per última hora.

De moment ningú no ha rebut el pagament de 200 €. Quan finalitzi la recepció de sol·licituds, es posaran en marxa amb els abonaments. El termini màxim és de tres mesos, per la qual cosa el 30 de juny els candidats haurien de tenir-hi els diners ingressats.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies, novetats i últimes hores de PENSIONS al WhatsApp!