Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Home comptant bitllets

Alerta als jubilats: si incompleixes aquest requisit, no rebràs l'extra de 1.702 euros

El Govern ofereix un complement per fill als beneficiaris d'una pensió contributiva

El Govern va posar en marxa el 4 de gener del 2021 el complement per reduir la bretxa de gènere de les pensions. Poden sol·licitar-la els jubilats amb un o més fills que compleixin una sèrie de requisits. Les principals beneficiàries són les dones, encara que també la poden demanar els homes.

L'objectiu de l'ajuda és restaurar el contratemps sofert a la carrera professional per causa dels fills. Només la pot demanar una dels dos progenitors. En el cas dels homes, han d'acreditar que les seves carreres van patir un contratemps més gran per causa dels fills que el de les seves dones.

Però, a més, hi ha una sèrie de requisits i incompatibilitats que l'administració deixa molt clars. L'administració deixa clar que els jubilats que cobren una pensió no contributiva no en poden demanar el complement. És a dir, els que no van cotitzar el mínim per cobrar una pensió contributiva.

Qui pot sol·licitar el complement

El complement de la pensió per reduir la bretxa de gènere és fixat en 30,40 euros mensuals per fill. És a dir, que les quantitats oscil·len entre els 425,60 i els 1.702,40 euros anuals en funció dels fills. Els sol·licitants han de complir una sèrie de requisits per accedir a la paga.

Foto d'unes mans amb diners i un moneder
Molts jubilats poden demanar aquesta paga extra | GETTY IMAGES

Els homes i les dones tenen dret a aquest complement amb un o més fills que siguin beneficiaris d'una pensió contributiva de jubilació. És perceptor d'una pensió contributiva, d'incapacitat permanent o viduïtat. I això en qualsevol dels règims de la Seguretat Social.

Els complements reconeguts a qualsevol dels règims de la Seguretat Social seran incompatibles entre si. I s'abonarà en el règim en què el sol·licitant tingui més períodes d'alta. Un altre dels requisits fonamentals és tenir un o més fills inscrits al Registre Civil.

Qui no pot demanar aquest ajut

Incomplir algun dels requisits exigits suposa la denegació automàtica del dret a aquest complement. Per exemple, si esteu cobrant una pensió no contributiva no podeu sol·licitar l'ajuda. A més a més, és incompatible amb la percepció d'aquest complement per part de l'altre progenitor.

En cas que els progenitors siguin dues dones, es reconeixerà dret a la pensió de menor quantia. Si els progenitors són un home i una dona, només el pot rebre l'home quan hi hagi un perjudici evident. És a dir, quan la pensió de l'home sigui inferior a la de la dona.

persona comptant diners
El Govern va aprovar aquest nou complement a la pensió de jubilació | GETTY IMAGES

Però, en tot cas, els sol·licitants han d'haver cotitzat el mínim exigit per a una pensió contributiva de jubilació. Actualment, s'exigeix haver cotitzat un mínim de quinze anys. Si no, el jubilat ha de demanar una pensió no contributiva, però en aquest cas no pot demanar el complement per fill.

Com sol·licitar el complement per fill

Els potencials beneficiaris poden demanar el complement al mateix moment que demana l'alta de la jubilació. Podeu fer-ho a través de la seu electrònica sempre que tingueu Cl@ve, DNI electrònic o certificat digital. A la sol·licitud haureu de marcar la casella específica per a la sol·licitud d'aquest complement.

Cal recordar que aquest any les pensions contributives de jubilació han pujat un 8,5% per fer front a la inflació. Això suposa, en molts casos, augments de fins a cent euros mensuals. A aquesta important pujada cal afegir-hi a més aquest complement de la pensió per fills.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!