Façana de Mercadona

El sou que paguen a Mercadona per treballar només els caps de setmana

La companyia valenciana augmenta novament enguany el salari dels seus més de 93.000 treballadors: aquests són els seus rangs salarials

Si tens al cap lliurar el teu currículum a Mercadona, és normal que et preguntis quin en seria el sou si treballes únicament els caps de setmana. Ho sabem i en tenim la resposta.

La pujada dels costos al continent europeu fa que cada vegada sigui més difícil arribar a final del mes amb el mateix salari. Per això, molta gent s'interessa per saber quant guanyen a altres companyies o als llocs que visiten amb freqüència, com ara les cadenes de supermercats.

En aquest sector, el referent sol ser-ne Mercadona, la cadena de supermercats liderada per Juan Roig. Aquesta empresa va apujar els salaris un 6,5 % el gener del 2022, cosa que va suposar que el sou base pactat al conveni arribés l'any passat a 1.425 € bruts.

Abans d'acabar un any molt difícil econòmicament, Mercadona va tornar a augmentar les nòmines un 5,7 %, segons l'IPC de desembre. Això va afectar tant el salari base com els complements i els extres. Aleshores, un empleat que ha començat a treballar a Mercadona des d'aquest gener té un sou base de 1.507 € bruts al mes en 12 pagues. Però quant es cobra per treballar únicament els caps de setmana?

Foto d'una caixera de supermercat.
Si vols treballar a Mercadona, és normal que vulguis saber quant cobraries per treballar a temps parcial els caps de setmana. | Getty Images

Quin salari ofereix Mercadona per treballar el cap de setmana?

De vegades Mercadona ofereix feines a temps parcial o per als caps de setmana, cosa que implica torns de 15 o 20 hores setmanals. Si es treballen 15 hores setmanals, normalment el divendres i el dissabte, el 2023 es percep un salari mensual brut de 565 €Si es treballen 20 hores setmanals, que solen repartir-se entre divendres, dissabte i dilluns, es cobren uns 753 € bruts al mes.

L'experiència i l'antiguitat també es recompensen

Si es compta amb més de dos anys d'experiència, el salari pujarà de 1.565 € a 1.655  mensuals. Aquells que hi treballen des de fa tres anys o més percebran 1.838,80 €, en lloc dels 1.738  de desembre.Els més antics, els que tinguin una carrera a l'empresa de més de quatre anys cobraran 2.041 € al mes, en lloc dels 1.929 .

Quin salari té un caixer de Mercadona?

El salari brut mensual d'un caixer de Mercadona que treballi com a personal de supermercat i que tingui menys d'un any a la botiga serà de 1.507 €, en lloc dels 1.425 € del 2022. Aquest sou s'incrementarà en complir el segon any (1.620,95 €), el tercer (1.810,16 ) i el quart (2.009,92 ); partint dels 1.543 , 1.712,55  i 1.901,55 , respectivament.

I a la resta de supermercats, quant paguen per treballar només els caps de setmana?

La veritat és que Carrefour és un altre dels supermercats que busca empleats el cap de setmana. Segons el seu web oficial, el salari base per a un caixer-reposador és de 7 € bruts per hora, que suposa uns 420 € al mes per treballar 15 hores a la setmana. A això cal sumar-hi altres complements com l'antiguitat o els extres de caps de setmana i festius, que sempre es paguen a una quantitat més gran.

Foto d'un treballador d'un supermercat cobrant als clients.
Lidl també té ofertes de treball de cap de setmana. | Getty Images

Finalment, Lidl també ofereix feina per als caps de setmana. Segons el seu portal d'ocupació, el salari base per a un auxiliar de botiga és de 8 € bruts per hora, és a dir, uns 480 € al mes per treballar 15 hores a la setmana. A més, Lidl ofereix altres incentius com ara formació interna o descomptes en compres.

Els salaris varien segons l'empresa i el lloc de treball, però se situen entre els 400 € i els 750 € al mes per treballar només els caps de setmana. Aquestes xifres poden ser atractives per a algunes persones que busquen un ingrés extra o una primera experiència laboral al sector.

 

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!