Foto del grup Manel.

El famós grup català que ha anunciat que se separa

El grup se separa després de 16 anys junts

Males notícies pels amants de la música catalana. Aquest dilluns s'ha pogut saber que un dels grups més emblemàtics i amb més èxit a Catalunya se separa, per a sorpresa de tots els seus seguidors.

Es tracta de Manel, el quartet barceloní format per Guillem Gisbert, Martí Maymó, Roger Padilla i Arnau Vallvé. I és que després de 16 anys, han decidit fer una aturada indefinida a la seva trajectòria.

Manel s'acomiada dels escenaris indefinidament

Aquest diumenge saltava la notícia que consternava tot Catalunya. Manel, una de les formacions més reconegudes i estimades a casa nostra, se separa després de 16 anys fent música, com s'ha afirmat des de 'Tardeo', a Ràdio Primavera Sound, i que s'ha pogut confirmar avui a 'El Matí de Catalunya Ràdio'.

Quan està a punt de fer 15 anys del seu primer disc, 'Els millors professors europeus', el quartet ha assegurat que aturen la seva activitat «fins a nova ordre i més temps de l'habitual», com ha recollit l'ACN. Encara que han deixat clar que no es tracta d'una separació definitiva, sí que serà una aturada indefinida.

Foto del cantant de Manel, Guillem Gisbert.
Manel es retira indefinidament. | ACN

Els integrants del grup ara començaran diferents projectes individuals, com és el cas del bateria, Arnau Vallvé, que ha produït el primer disc del Triquell, finalista de la primera edició d''Eufòria', que veurà la llum el pròxim 24 de març.

«Hivernant» des del novembre passat

I és que va ser ja el novembre passat quan el quartet va anunciar aquesta aturada indefinida. A través d'un tweet on anunciaven el final de la gira del seu últim disc, 'Per la bona gent', Manel admetia que se n'anaven «a hivernar».

Unes paraules que, en el seu moment, no van ser recollides pel públic com un símptoma de separació, però que ara prenen un altre sentit.

Manel va aterrar al panorama musical català l'any 2008 amb un disc que barrejava el pop i el folk. Ara, 15 anys després i amb diversos discos i èxits a l'esquena, sembla que es prendran un temps força llarg abans de tornar amb un nou disc. 

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies de TV3 al WhatsApp!