Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto d'una família feliç.

Fins a 115 euros al mes per fill si compleixes els requisits: nova ajuda aquest 2023

Nova ajuda per fills a càrrec

La nova Llei de l'Ingrés Mínim Vital, publicada al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), preveu noves ajudes per cada fill a càrrec. Entre les novetats d'aquesta llei, destaca el nou complement d'ajuda per a les persones amb fills a càrrec. La nova ajuda a la infància, segons l'han dit, ofereix fins a 115 euros per fill a càrrec en famílies amb rendes baixes,

Això es produeix després de la pujada de l'Ingrés Mínim Vital pel Govern aquest 2023. Aquest complement d'ajuda està compost per diferents imports depenent del nombre de menors d'edat que convisquin a la família. Oscil·la entre els 50,70 i 100 euros. Després de la pujada de l'ingrés mínim vital, les quantitats del complement d'ajuda per a la infància queda així:

Per a les famílies amb fills menors de tres anys, l'import de l'ajuda serà de 115 euros. Per a les famílies amb fills de tres anys i menors de sis anys, l'import de l'ajuda serà de 80,50 euros. I finalment per a les famílies amb fills més grans de sis anys i menors de divuit, l'import de l'ajut serà de 57,50 euros.

Foto d'uns avis i una nens corrent per una platja
Les famílies poden rebre aquest ajut per fills a càrrec. | GETTY IMAGES

Quines famílies poden rebre aquest ajut per fills a càrrec?

Per poder sol·licitar les famílies aquests ajuts per fill a càrrec han de complir diversos requisits. Entre aquests, les unitats de convivència han d'incloure menors d'edat i complir totes les condicions per ser beneficiari de l'ingrés mínim vital. Això afecta directament les famílies que ja han obtingut l'Ingrés Mínim Vital.

També, a aquelles famílies que ja ho hagin sol·licitat i encara no ho tinguin aprovat. Poden obtenir aquest ajut les famílies que siguin beneficiàries de la prestació de protecció familiar. Per això han de complir totes les condicions marcades per la Seguretat Social. Aquestes condicions són, segons la Seguretat Social:

Els beneficiaris de l'ajuda per fill menor a càrrec sense discapacitat o amb una discapacitat del 33%. La unitat de convivència ha d'estar formada només pels membres que figurin a l'expedient de la prestació per fill a càrrec.

Han de complir i reunir totes les condicions necessàries per accedir al complement d'ajuda a la infància. A més, l'import ha de ser igual o superior al que ja percebien anteriorment.

En tots aquests casos, s'aprovaran d'ofici tots aquells expedients que compleixin els requisits formals i econòmics a 1 de febrer de 2022.

Els ingressos màxims seran del 300% a les rendes que cobreix l'Ingrés Mínim Vital. Això influeix les famílies que obtinguin ingressos tres vegades menors que els ajuts mínims d'IMV. D'altra banda, tampoc no podran superar les famílies el 150% dels límits de patrimoni de l'Ingrés Mínim Vital.

Passos a seguir per sol·licitar l'ajut per fill a càrrec

Pot semblar estrany, però no cal presentar cap sol·licitud per obtenir el complement de la prestació. No obstant això, si la família que ho sol·licita no compleix els requisits, podran demanar el reconeixement d'ofici. Per fer-ho, podeu tramitar-lo a través d'aquests canals:

- Les famílies que vulguin sol·licitar aquest complement ho poden fer a través del formulari en línia de l'Ingrés Mínim Vital.

- Les famílies que vulguin sol·licitar aquest complement també ho poden fer a través del model de sol·licitud de l'Ingrés Mínim Vital.

Una altra de les novetats que inclou la plataforma és l'opció de simular si tens dret a aquest nou ajut a través del Simulador de l'Ingrés Mínim Vital. D'aquesta manera, podreu saber d'una manera simple si podeu optar a aquesta nova ajuda o per contra, us serà denegada.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!