Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto d'una persona amb papers, una calculadora i el logo de l'Agència Tributària.

S'apropa la data: el calendari per la Declaració de la Renda d'aquest 2023

Revisem tots els detalls de la Declaració de la Renda 2023

La Declaració de la Renda és un tràmit que a molts els infon respecte. És un document que és obligatori presentar cada any, encara que els contribuents tenen algunes dificultats per emplenar-lo per la seva complexitat. Un any més, l'Agència Tributària ha publicat el calendari del procés que cal seguir per a la presentació de la Declaració de la Renda 2022-2023.

Per fi, els ciutadans hem conegut els terminis que tindran els contribuents per presentar aquesta declaració. Recordem que es pot fer per Internet, per telèfon i de manera presencial. El dia d'obertura per presentar la Declaració de la Renda serà el dimarts 11 d'abril i la finalització d'aquest període serà el proper 30 de juny.

Ja es coneix el calendari de la Declaració de la Renda 2023

Un document que es podrà presentar virtualment, encara que l'Agència Tributària té el dret d'elaborar i permetre la presentació telefònica per a aquells contribuents que ho demanin.

Foto d'una oficina de l'Agència Tributària.
L'Agència Tributària comunica els terminis per a presentar-la | Europa Press

En aquest cas, la presentació s'aportarà en els seus terminis, ja que es podrà fer de l'1 al 30 de juny. Si els contribuents volen presentar l'esborrany de la Declaració de la Renda per telèfon o de forma presencial, estan obligats a demanar cita trucant a algun d'aquests números: 91 535 73 26, 901 12 12 24, 91 553 00 71 o 901 22 33 44.

Si el contribuent ho requereix, podrà demanar cita prèvia a la pàgina web de l'Agència Tributària. I un requisit indispensable per a aquest tràmit és registrar-se a 'Clave'.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp totalment GRATIS! Planifica les teves rentadores, les planxades i el forn per a estalviar!

Qui no ha de presentar la Declaració de la Renda?

Si parlem de qui pot quedar exempt d'aquesta Declaració de la Renda, n'hi ha alguns que es podran beneficiar de la rebaixa fiscal aprovada pel Govern el 2022. Per exemple, no hauran de fer la Declaració de la Renda aquells treballadors amb ingressos que no sobrepassen els 15.000 euros.

Foto d'un home gran fent la declaració de la rendan a la seu d'Hisenda.
Cada vegada queda menys per presentar la Declaració de la Renda | Europa Press

Hi ha hagut una modificació respecte de l'any anterior, ja que fa un any el límit es fixava als 14.000 euros d'ingressos. Això sí, per complir aquests requisits també cal acollir-se a aquests supòsits o, si no, estan obligats a presentar-la.

Alguns serien quan procedeixin de més d'un pagador o quan el pagador dels rendiments de treball no estigui obligat a retenir. També quan percebin pensions compensatòries del cònjuge o anualitats per aliments no exemptes. I quan obtinguin rendiments íntegres de la feina sota tipus fix de retenció.

Si parlem dels assalariats amb un sol pagador, el límit es fixa a 22.000 euros a l'hora de fer la declaració de forma obligatòria.

Novetats sobre aquesta nova campanya de l'Agència Tributària

Una altra de les novetats existents per a aquesta campanya de la Declaració de la Renda és la reducció de l'import de les retencions a la nòmina dels treballadors. Això vol dir que augmenta el sou mensual.

Fotomuntatge de l'Agència Tributària i un bitllet de 200 euros.
Milions de ciutadans podrien estar exempts de presentar la Declaració de la Renda | CatalunyaDiari

L'Agència Tributària redueix la retenció de l'impost als ingressos inferiors a 21.000 euros l'any. Anteriorment, tan sols estava fixat en aquells ingressos que no sobrepassaven els 18.000 euros. A més, aquells que arriben als 32.200 euros d'ingressos comprovaran com les retencions de l'IRPF a les seves nòmines seran efectives.

Per tant, aquells que guanyen entre 21.000 i 32.500 euros quan conclogui la campanya de la Declaració de la Renda, si és que els surt a pagar, hauran d'ingressar encara més quantitat de diners a l'Agència Tributària. Per contra, en cas que la Declaració de la Renda els surti a tornar, la quantia serà inferior.