Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un home caminant sota un aiguat torrencial

Alerta Barcelona: Primers problemes pel fort aiguat i espectacle de trombes marines al mar

L'aiguat pot durar més estona i pot afectar a d'altres indrets de la costa central

Imatge d'un home caminant sota un aiguat torrencial
Els aiguats poden seguir afectant zones del litoral central fins a la tarda d'aquest dilluns | Arxiu

Aquest matí de dilluns, 21 desetembre, ha començat molt inestable al litoral central  i especialment a la costa de Barcelona, on els xàfecs  intensos s'estan reactivant davant la primera línia de mar  i en algunes ocasions també estan fregant la zona baixa de la ciutat de Barcelona  on hi ha hagut alguns problemes respecte a la circulació del trànsit, alguns carrers on l'aigua  ha baixat amb ganes i s'han hagut d'aturar algunes activitats i, a més, no es descarta alguna inundació local  en baixos. 

El fort aiguat  s'ha iniciat pràcticament a dos quarts d'una del migdia i ha afectat els barris més pròxims del mar de la ciutat de Barcelona  i s'ha desplaçat cap al nord-est, fins a les barriades més pròximes al Besòs, mentre que la zona més alta de la ciutat ha quedat força al marge d'aquesta situació. Tot i això, no podem abaixar la guàrdia, ja que fins a primeres hores de la tarda  es poden formar nous ruixats forts que segueixin afectant diferents poblacions de la costa central catalana.    A continuació, us mostrem un recull d'imatges  que s'han publicat a les xarxes socials:

Diverses trombes marines davant la ciutat acompanyant al fort aiguat

Les potents nuvolades que han ocasionat aquests xàfecs forts i locals han format diverses trombes marines que s'han format i pogut observar just davant de les platges de la ciutat  a causa de la línia de tempestes  força estàtica que descarrega de forma continuada.

Fins al moment, mentre moltes zones de la ciutat  s'han quedat amb els carrers ben secs i en prou feines han vist ploure, d'altres barriades de la zona baixa de Barcelona, l'aiguat ha estat intens i a estones amb intensitat de pluja  molt elevada. En menys de 30 minuts, s'han acumulat fins a 35 litres/m²  al Raval, 19 litres/m² a Sant Andreu, 17 litres/m² al Poblenou  o  15 litres/m² a  Nou Barris. A les xarxes també s'ha fet ressò d'aquest fenomen sever.

Tarda amb més xàfecs, però més a l'interior

La tendència d'aquestes nuvolades  és que es mantinguin fins a primeres hores de la tarda al voltant del litoral central, amb algun que altre xàfec fort que pugui afectar altre cop la ciutat  de Barcelona i zones pròximes. D'altra banda, els xàfecs  i tempestes  aniran a més també a la meitat nord del territori català, on podran ser puntualment fortes  al Prepirineu de Girona i Barcelona, amb tendència a desplaçar-se cap al nord de la Catalunya  central i prelitoral de Barcelona i Girona avançada la tarda i el vespre, puntualment podrien arribar de nou al litoral, però ja de forma més feble.