Imatge d'un cartell de possibles inundacions a Salou.

Confirmen un imminent canvi de temps a Catalunya: pluges i descens de temperatures

Arriben dies de canvi a partir d'aquest dijous a casa nostra: pluges intenses, tempestes i baixada de termòmetres

Ha estat un miratge. El bon temps i les temperatures de 30°C semblava que s'havien instal·lat de manera definitiva a casa nostra... però res més lluny de la realitat. I és que haurem d'estar preparats per a un nou canvi de temps que arriba els pròxims dies. Sí, arriben les esperades pluges i un lleuger retrocés de les temperatures. El dia D serà demà dijous, 11 de maig. 

Serà l'avantsala del què passarà en un cap de setmana. Les temperatures iniciaran una baixada que notarem, bàsicament, entre dijous i divendres. Ja des de primera hora del dijous, notarem un descens de les temperatures que arribarà de la maneta de ruixats a la costa de Barcelona i de Girona a partir del migdia i fins la nit. 

Al llarg del matí s'esperen ruixats intensos a les comarques del Barcelonès, el Baix Llobregat, el Maresme, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental i la Selva. A la tarda, les pluges aniran a més i arribaran en forma de tempestes a les comarques del Bages, el Moianès, Osona, la Garrotxa, el Ripollès, el Pla de l'Estany i al Gironès

Imatge del temps que s'espera per al dijous, 11 de maig.
El temps que s'espera per al dijous, 11 de maig, al matí. | Meteocat

Les temperatures màximes, en aquesta línia, també experimentaran un descens i, lluny dels 30°C que hem tingut aquests dies, estarem a una mitja de 20°C a la costa i a l'interior. Això sí, a les Terres de l'Ebre, a Tortosa, concretament, tindran una temperatura màxima de 26°C al migdia.

Imatge del temps que s'espera per al dijous, 11 de maig.
El temps que s'espera per al dijous, 11 de maig, a la tarda. | Meteocat

Divendres, més pluges 

Serà un dijous 2.0. El divendres, 12 de maig, estarà novament protagonitzat per pluges ja des de primera hora del matí a les comarques de la costa i de l'interior de Barcelona i a les comarques de Girona. Divendres al matí s'esperen ruixats a les comarques del Barcelonès, el Garraf, l'Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Maresme, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental i la Selva, Bages, el Moianès, Osona, la Garrotxa, el Gironès, el Baix Empordà, el Ripollès i el Pla de l'Estany

Imatge del temps que s'espera per al divendres, 12 de maig.
El temps que s'espera per al divendres, 12 de maig, al matí. | Meteocat

A la tarda, però, compte. Perquè cauran ruixats a les comarques que se n'havien salvat. Els ruixats arribaran també al Pirineu, a les comarques de Lleida i a les comarques de Tarragona i les Terres de l'Ebre. 

En concret, i segons el Meteocat, les pluges arribaran a les comarques del Tarragonès, l'Alt Camp, el Baix Camp, les Garrigues, l'Anoia, l'Urgell, el Segrià, la Noguera, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Solsonès, l'Alt Urgell i la Val d'Aran. També s'esperen ruixats a les comarques de les Terres de l'Ebre. 

Imatge del temps que s'espera per al divendres, 12 de maig.
Més pluges: el temps que s'espera per al divendres, 12 de maig, a la tarda | Meteocat

Pel que fa a les temperatures, aquestes seguiran la tònica de retrocés del dijous i seran, fins i tot un pèl més baixes. 

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

Cap de setmana passat per aigua

Els dies d'inestabilitat es perllongaran fins dissabte i diumenge. S'espera, segons el Meteocat, un dissabte especialment plugós a tot Catalunya; i un diumenge en el qual s'espera ja una petita treva a partir del migdia i un augment novament de les temperatures. 

Pots consultar la previsió del temps per aquests dies a la pàgina oficial del Meteocat.