Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Bandera vermella a les platges catalanes

Alerta a Catalunya: Prohibit el bany en 21 platges per la mala qualitat de l'aigua

Es demana precaució a 30 platges més

Protecció Civil de la Generalitat va activar l’alerta del Pla Inuncat per la previsió de pluges intenses gairebé generalitzades aquest divendres passat a la tarda.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) va preveure xàfecs intensos, que podrien superar els 20 l/m2 en 30 minuts a tot Catalunya excepte les comarques de l’Alt Pirineu i Aran i les Terres de l’Ebre a partir del migdia i fins al vespre. Fet que finalment es va complir, ja que vam viure grans tempestes en diversos punts del nostre territori.

Les pluges van anar acompanyades de tempesta  i localment de pedra i de ratxes fortes de vent. Protecció Civil de la Generalitat va recomanar precaució en la mobilitat per les zones que es poguessin veure afectades aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure.

Bandera vermella en 21 platges

D'aquesta manera, després de la gran tempesta viscuda ahir, s'han vist afectades diverses platges catalanes on, malauradament, s'ha prohibit el bany. Així ho ha informat Protecció Civil al seu compte de Twitter.

«Avui onegen moltes banderes vermelles (PROHIBIT EL BANY) i grogues (PRECAUCIÓ) a causa de la mala qualitat de l'aigua per les pluges d'ahir, sobretot a les comarques del litoral de Barcelona».

La bandera vermella oneja aquest dissabte a 21 platges del Barcelonès i el Maresme per la mala qualitat de l'aigua després de les fortes tempestes d'ahir divendres.

«Hissada la bandera vermella a totes les platges a causa de l'intens episodi de pluges, que impedeix garantir la qualitat microbiològica de l'aigua del mar. Es preveu que es mantingui les pròximes 24 hores», ha informat l'Ajuntament de Badalona, amb les nou platges amb el bany prohibit per «molta presència de partícules en suspensió i aigua no transparent».

D'altra banda, la bandera groga oneja a unes altres 30 platges del litoral central i sud, tres a la Costa Daurada i una al Garraf, mentre que la bandera verda oneja a 151 de les 202 platges amb vigilància a Catalunya.

Tot això, en el marc d'un cap de setmana molt calorós on regne el sol, les altes temperatures i el bon temps en gran part del territori català.