Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Doctor Jordi Mancebo

Mor Jordi Mancebo, cap de Medicina Intensiva de l'hospital Sant Pau de Barcelona

El doctor patia una malaltia oncològica que no ha pogut superar

Males notícies per al sector de la medicina catalana a causa de la pèrdua del doctor Jordi Mancebo, un dels doctors més reputats i responsable d'un dels departaments més importants del centre hospitalari Sant Pau de Barcelona.

Avui dissabte ha mort el doctor Jordi Mancebo, cap de Medicina Intensiva de l'hospital Sant Pau de Barcelona. Així ho ha informat el mateix complex hospitalari a través del seu compte oficial de Twitter, on li han dedicat unes amables i emotives paraules tant al difunt, com als seus amics i familiars.

«Avui és un dia molt trist a l'hospital Sant Pau. Lamentem profundament la mort del Dr. Jordi Mancebo, director del Servei de Medicina Intensiva del nostre Hospital, i tot un exemple d’excel·lència mèdica. El nostre més sentit condol a familiars i amics. Descansi en pau, doctor», han piulat de part de tots els seus companys i companyes.

Segons ha informat el mitjà Nació Digital, Mancebo patia una malaltia oncològica, un càncer, en estat avançat el qual, malauradament, no ha pogut superar.

Fins al moment no ha transcendit de quin tipus de càncer estava malalt el cèlebre doctor.

Trajectòria acadèmica i professional

Jordi Mancebo Cortés, era des de l'any 2009 el director del Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de la ciutat comtal.

Es va llicenciar en Medicina i Cirurgia l'any 1980 i era Doctor en Medicina des de l'any 1991 per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). A més, era especialista en Medicina Intensiva des del 1986.

L'any 2004 va obtenir el Màster en Direcció d'Institucions Sanitàries, Fundació Doctor Robert i Universitat Autònoma de Barcelona. I ha tingut altres càrrecs directius a l'Hospital, Subdirector de Gestió Clínica de l'any 2005 al 2008, i en societats científiques de la seva especialitat a escala nacional, europeu i nord-americà.

La seva àrea de perícia clínica era la insuficiència respiratòria aguda, la ventilació artificial invasiva i no invasiva i el suport ventilatori extracorpori.

També era professor associat del Departament de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i tenia l'acreditació de recerca avançada de l'AQU Catalunya des de l'any 2015.

Ha estat també guardonat amb diversos premis i distincions tant nacionals com internacionals.