Imatge d'una dona amb el paraigües i molt vent.

Alerta aquest dilluns a diverses comarques per fortes ventades: molta precaució

Protecció Civil ha activat el Pla Ventcat per aquest dilluns 9 de gener

Després d'un Nadal atípic pel que fa a les temperatures a Catalunya, el panorama meteorològic torna a canviar. El territori català viurà aquest dilluns, 9 de gener, un canvi de temps sobtat, on les fortes ratxes de vent seran les grans protagonistes. Arran d'aquest canvi de temps, Protecció Civil ha activat la Prealerta Ventcat.

D'aquesta manera, protecció Civil alerta que a partir d'aquesta matinada de dilluns s'esperen grans ventades a tota la zona litoral i prelitoral de Tarragona, al litoral de Barcelona, a les comarques centrals i al Pirineu. Tanmateix, el Servei Meteorològic de Catalunya preveu que les ratxes de vent podrien superar els 72 quilòmetres per hora.

«Prealerta Ventcat. Previsió de ratxes de vent que poden superar els 72km/h a partir de la matinada a tota la zona litoral i prelitoral de Tarragona, litoral de Barcelona, comarques centrals i Pirineu», ha publicat Protecció Civil a les seves xarxes socials. 

On bufarà el vent dilluns?

Durant el matí d'aquest dilluns, s'esperen fortes ventades a les següents comarques: l'Anoia, l'Alt Penedès, el Garraf, la Conca de Barberà, l'Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Penedès i el Tarragonès. A la tarda, però, el panorama canviarà i es tornarà més virulent. 

El vent bufarà amb força a la Vall d'Aran, a l'Alta Ribagorça, al Pallars Sobirà, a l'Alt Urgell, a la Cerdanya, al Solsonès, al Berguedà, al Ripollès, al Bages, a l'Anoia, a la Conca de Barberà, al Barcelonès, al Baix Llobregat, a l'Alt Penedès, al Baix Penedès, al Garraf, a l'Alt Camp, al Baix Camp i al Tarragonès

Precaucions

Davant la perillositat de temps violent pel que fa a les ventades, Protecció Civil demana molta precaució referent a la mobilitat en general, especialment a les carreteres, i a les activitats que es puguin dur a terme a l'aire lliure als diferents punts del territori català esmentats anteriorment. 

«Prealerta Ventcat. A partir de la propera matinada es preveuen forts vents al litoral i prelitoral de Tarragona, litoral de Barcelona, comarques centrals i al Pirineu. Recorda els consells de Protecció Civil». 

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp