Primer pla de Francesc Mauri, meteoròleg de TV3

L'alerta de Francesc Mauri per al cap de setmana: «Arriba una gota freda»

El meteoròleg alerta del temps que vindrà

El temps continua sent inestable a Catalunya. La realitat és que des que l'entrada d'una massa d'aire fred acompanyada de precipitacions va entrar al territori, la meteorologia ha canviat molt.

Hem passat de fregar els 40ºC a no assolir els 30ºC d'un dia per l'altre. I sembla que això no canviarà. Segons la predicció dels experts meteoròlegs, les pluges continuaran estant molt presents, i els termòmetres continuaran sense superar els 30ºC.

De fet, tot i que encara és aviat per encertar el pronòstic per a aquest cap de setmana, n'hi ha que indiquen que una DANA podria arribar a la Península Ibèrica. O això és el que ha volgut deixar clar Francesc Mauri.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

«Una gota freda arribarà»

Segons el que indiquen els pronòstics, sembla que la tònica no canviarà; la pluja tornarà a ser la protagonista del cap de setmana. Francesc Mauri ho ha volgut deixar clar a través del seu compte de Twitter, ' Meteomauri '. L'episodi que encara ha d'arribar podria ser pitjor que la setmana passada, tot i que encara és aviat per confirmar-ho.

«Una gota freda (DANA) arribarà a la Península Ibèrica el cap de setmana. Cada 6 hores en què s'actualitza el pronòstic en varia la posició i l'estructura. Avui dia és IMPOSSIBLE saber si farà sol o plourà, tornem a parlar divendres...», va indicar el meteoròleg.

Tot i que, en un principi, va indicar que no seria fins divendres quan donaria el proper pronòstic, unes hores després va tornar a aparèixer.

«Crec que no em puc aguantar. La sortida d'@ecwmf d'aquesta tarda, és a dir, els darrers mapes més fiables, són realment favorables, pel que fa a precipitacions abundants i extenses a Catalunya el cap de setmana. Intentaré aguantar-me divendres», va indicar.

Tal com indica ell mateix, encara és aviat per saber amb certesa quin temps ens espera aquest primer cap de setmana de setembre. Tot i això, tot apunta que no podrem gaudir dels últims dies de platja.

Paral·lelament, el Meteocat continua informant del pronòstic per a aquest final de setmana. De moment, sembla que els intensos episodis de pluges comencessin aquest dimecres a la tarda. On plourà més fort serà al Garraf, Baix Llobregat, Barcelonès, Vallès Occidental, Maresme, Vallès Oriental, i la Selva.