ÚLTIMA HORA

Un home mata la seva dona a Sant Joan Despí i és detingut quan volia fugir a l'aeroport del Prat

URGENT

Mor una nena de 14 en un accident amb un cavall al Vallès

Alerta a Girona després que una menor intentés asfixiar-se per un joc viral

Els fets van tenir lloc en un institut de la Jonquera, a l'Alt Empordà, i les autoritats han avisat els familiars dels alumnes, i tenen en marxa una investigació
Un institut de la Jonquera va detectar un perillós «joc» entre els joves | cedida

 

Les autoritats es troben en alerta a Girona, després que una menor hagi intentat asfixiar-se seguint un perillós «joc» que s'està posant de moda entre els joves, en un institut de la Jonquera, a l'Alt Empordà. Tot va tenir lloc el passat mes de novembre al pati del centre educatiu, i va ser la mateixa direcció qui va enviar una circular als pares per informar-los de la perillositat del joc, que inclou conductes «d'alt risc», i per demanar-los que prenguin les mesures necessàries per combatre i prevenir aquestes accions. 

 

Les autoritats estan en alerta i investiguen els fets

El passat 27 de novembre, segons indica el 'Diari de Girona', l'institut va convocar una reunió informativa les famílies dels alumnes, personal mèdic, agents de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra, per discutir sobre el mateix tema. Des d'Ensenyament, però, han assenyalat que s'ha detectat únicament un cas d'aquest joc, i que els fets encara s'investiguen. El que sí que és cert és que el centre educatiu ha alertat del risc que els adolescents «assimilin com a jocs» certes conductes que posen «en perill la seva integritat física i la seva dignitat». 

 

Les autoritats ja investiguen els fets, però descarten, per ara, que estiguin relacionats amb el joc de la Balena Blava | Cedida

 

En la seva circular, el centre educatiu avisa que té constància que «aquestes pràctiques inconscients i d'alt risc, simplement per diversió i desconeixença, tenen lloc des de fa temps, fora del centre», però afegeix que ara també han arribat a manifestar-se als patis.

 

En aquest sentit, assegura que es tracta d'accions de «considerable gravetat», i que les autoritats ja estan actuant, però afegeix que el cas de la nena és un «aïllat», i descarta que estigui relacionat amb la Balena Blava, que va provocar diversos suïcidis entre adolescents. 

 

La Balena Blava, una moda letal

El joc de la Balena Blava, una moda viral sorgida a Internet, consisteix de diverses proves que s'acaben convertint en perilloses pràctiques, en les quals els participants, principalment menors, acaben autolesionant-se, i fins i tot provocant-se la mort. Ara fa uns mesos, la policia va sospitar que una jove de Múrcia va acabar penjant-se després de jugar aquest joc, perquè va ser el que van afirmar els seus amics després d'assabentar-se de la tràgica notícia.