Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto de la nevada del Tibidabo del 27 de febrer del 2023.

Alerta del Meteocat per noves nevades en les properes hores: molts anys sense veure-ho

Protecció Civil alerta per l'arribada de més nevades

Les nevades d'aquest dilluns, 27 de febrer, han deixat un paisatge emblanquinat a bona part de Catalunya. Durant aquesta matinada, un temporal de neu, pluja i fred ha arribat a cotes molt baixes. En poblacions del Vallès Occidental, el Baix Llobregat, el Tarragonès i en zones de la part alta de Barcelona ha nevat com feia anys que no passava.

Protecció Civil de la Generalitat manté en alerta el Pla Especial d'Emergències per noves nevades a Catalunya (NEUCAT) durant les pròximes hores. Ho fa arran de les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), que informen d'un nou episodi a les comarques de Tarragona.

A partir d'aquesta tarda, s'espera l'entrada d'un segon episodi de precipitacions en forma de neu, que començarà per l'Empordà i durant la nit s'estendrà al quadrant nord. La previsió de neu a cotes baixes és fins dimarts al migdia.

Nevada històrica a Tarragona

A primera hora del matí, Tarragona es despertava amb una nevada insòlita. La ciutat feia molts anys que no veia nevar, i és que fins i tot ha arribat a agafar en alguns punts. Els flocs de neu també s'han deixat veure a Almoster, a la Selva del Camp i a Reus.

D'altra banda, en zones de muntanya on és més habitual que nevi, com a Prades, Siurana, l'Alt Camp o la Conca de Barberà no s'han produït nevades com les que s'han vist a cotes més baixes perquè no hi ha hagut precipitacions. Encara que les temperatures eren molt baixes, de fins a més de 5 graus sota zero a Prades.

Consells per la nevada

Davant el risc de més nevades, des de Protecció Civil s'han llançat una sèrie de consells. Pel que fa als vehicles personals, és important disposar de cadenes, llanterna i manta de viatge. També cal haver comprovat l'estat de les bateries, el dipòsit de benzina, els llums, els frens, els pneumàtics, la calefacció o el parabrisa.

I, sobretot, s'han de consultar les previsions meteorològiques en cas d'haver de fer un desplaçament que sigui imprescindible. A més, detallen que cal evitar circular de nit, informar algú de l'itinerari i prendre altres precaucions com no avançar a la màquina llevaneus i estar alerta de quines vies estan tancades.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP:Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!