Fals operari de la llum

Ves amb compte: l'avís dels Mossos pel robatori que pots patir aquests dies a Catalunya

Si un suposat tècnic arriba sense cita prèvia pot ser sospitós

Els Mossos d'Esquadra alerten sobre una nova estafa. Aquest cop l'acte fraudulent el cometen persones que es fan passar per operaris de la llum, l'aigua o el gas.

Cal anar amb molt de compte, ja que sempre que tinguem algun tipus de reparació o simplement un control del subministrament de l'aigua, l'electricitat o de la calefacció al nostre domicili, les empreses responsables es posen en contacte amb nosaltres a través d'un avís oficial.

D'aquesta manera, si un suposat tècnic arriba sense cita prèvia, és quelcom sospitós. Pot ser que sigui un fals operari i vulgui estafar-nos o robar-nos.

Els Mossos detenen dos falsos revisors del gas 

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes de 44 i 49 anys a qui atribueixen almenys dos delictes d'estafa mentre actuaven com a falsos revisors del gas a Barcelona

Segons la policia catalana, van estafar prop de 14.000 euros a dues persones amb discapacitat al districte de Sant Martí. 

En el primer delicte, al gener, es va estafar 9.970 euros a una persona amb discapacitat intel·lectual i a una persona d'edat avançada. 

El segon cas va començar al març, i en aquest cas es va estafar 3.300 euros en total a una persona també amb discapacitat intel·lectual. 

El 13 d'abril es va posar en marxa un dispositiu policial i es va detenir 'in fraganti' els dos presumptes estafadors, i el 15 d'abril van passar a disposició judicial.

Estafaven a persones amb discapacitat intel·lectual

Els Mossos relaten que al març els presumptes autors del delicte van contactar telefònicament amb una de les víctimes, al·legant que pertanyien a una empresa de gas i que dos operaris s'hi desplaçarien per fer una revisió. 

Van visitar la casa en tres ocasions i amb l'excusa de tallar-li el gas van obligar la víctima a fer tres pagaments successius, un per visita, per valor total de 3.300 euros, i van informar-lo que tornarien a contactar amb ell per acabar la tasca de manteniment que suposadament estaven fent.

El 13 d'abril agents de seguretat ciutadana i d'investigació van posar en marxa un dispositiu policial on van detenir 'in fraganti' els dos presumptes autors quan s'adreçaven una altra vegada al domicili de la víctima. 

A l'escorcoll els van torbar 5.926 euros en efectiu, documentació diversa relacionada amb l'estada, talonaris per fer comprovants de pagaments i cobraments i roba associada als treballadors del sector.

En el moment de la identificació van confirmar que un dels detinguts tenia una ordre de detenció per uns fets del gener, i dels quals encara portava a sobre la documentació sostreta. 

Segons la policia catalana, al gener aquest home es va presentar també al domicili de les víctimes, una amb discapacitat intel·lectual i l'altra d'edat avançada, i va fer veure que era d'una empresa energètica. 

Va informar-les que tenien un deute amb l'empresa i els va advertir que si no pagaven el deute, els tallarien la llum i l'aigua. 

En total va estafar-los 9.970 euros en diverses visites.