Imatge del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, en primer pla.

Pedro Sánchez i el PSOE consternats: mor Consuelo Sanz

Els socialistes han patit dues pèrdues inesperades en els darrers dies

El món de la política està de dol. L'exdiputada provincial del PSPV-PSOE, Consuelo Sanz, ha mort aquest cap de setmana. L'Ajuntament de les Alqueries, Castelló, ha decretat tres dies de dol oficial a la localitat de qui va ser la seva primera alcaldessa.

Mostres d'afecte a la seva localitat

La mort de Consuelo Sanz ha omplert de tristesa tots els socialistes. L'actual primer edil de les Alqueries, Esther Lara, ha ordenat mitjançant un decret suspendre tots els actes de caràcter oficial dels pròxims tres dies després de conèixer la mala notícia. Les banderes dels edificis municipals també es penjaran a mig pal en senyal de respecte, segons ha informat el consistori en un comunicat.

Consuelo Sanz, exalcaldessa del PSOE
Consuelo Sanz, exalcaldessa del PSOE, ha mort massa jove | Cedida | SER Valencia

Esther Lara ha volgut mostrar els «condols, dolor i afecte» de Les Alqueries als familiars i amics de Consuelo Sanz. Al seu poble avui la recorden per ser la primera alcaldessa del municipi castellonenc. El seu mandat es va estendre des del 2003 fins al 2015.

Perruquera de professió, va impulsar obres com la Casa de la Música i la Dansa. A més, durant els anys a càrrec de l'alcaldia d'aquesta localitat es va projectar l'expansió urbanística. També el nou camp de futbol i la plaça del Mercat, aquesta darrer, símbol del municipi.

Un llegat que perdurarà en el record de molts

Fora de les Alqueries, el secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló, Samuel Falomir, també ha volgut tenir un gest amb els més propers de Consuelo Sanz. Els ha traslladat el seu condol en nom de l'executiva provincial.

A més, ha destacat el seu «valor humà, entrega i contribució per fer d'Alqueries del Nen Perdut un poble millor, tant des de les institucions com des del teixit associatiu i festiu local». Per Falomir, «el seu llegat serà inesborrable». I és que la dedicació de Sanz sempre va ser digna de ressenyar.

José Martí, president de la Diputació de Castelló, també ha manifestat per xarxes socials els seus condols. Aquest ha lamentat «profundament la pèrdua de Consuelo Sanz, qui fos primera alcaldessa de Las Alquerías i diputada provincial pel PSPV-PSOE». «El seu llegat és la transformació en positiu del poble que tant estimava. Gràcies per tota una vida dedicada al servei públic», ha destacat.

Dies tristos per als socialistes

Malauradament no és l'única pèrdua que ha hagut de lamentar el PSOE les darreres hores. Els socialistes van donar a conèixer aquest divendres la mort del diputat madrileny i regidor a l'Ajuntament de Madrid, Carlos López Riaño.

Aquest històric dirigent del PSOE va néixer a Galícia, però va desenvolupar la seva important carrera política a la capital espanyola.