Putin i Zelenski

L'ultimàtum de Putin que podria agreujar la guerra a Ucraïna

«És la seva única oportunitat per salvar la vida»

La guerra a Ucraïna sembla no acabar mai i a mesura que les tropes russes van ocupant localitats del país afectat, es tornen més virulentes tant amb els soldats com amb els civils. Així, Putin està vessant sang d'innocents.

Aquest cop qui s'ha vist afectada ha estat Mariúpol, objectiu del president rus per ser una de les ciutats més importants d'Ucraïna.

El Ministeri de Defensa de Rússia ha donat un ultimàtum aquest diumenge als darrers defensors ucraïnesos de la ciutat portuària de Mariúpol perquè es rendeixin en un termini de set hores, a partir de les 06.00 del matí. 

«Els que abandonin les armes salvaran la vida. És la seva única oportunitat», ha assegurat el coronel general Mikhaïl Mizintsev, segons l'agència oficial russa Tass.

Mizintsev es dirigeix a l'últim reducte de soldats ucraïnesos atrinxerats al complex metal·lúrgic d'Azovstal, al sud de la ciutat portuària, ja que el Kremlin afirma que ha aconseguit quasi el «control total» de Mariúpol.

▶️ Terrible troballa de la Guàrdia Civil a Barcelona: apareix el cadàver d'una dona

Zelenski adverteix a Putin 

El president Zelenski ha avisat Rússia que si «elimina» els seus militars a la ciutat portuària «serà el final de les negociacions de pau».

«La situació a Mariúpol és tan greu que simplement és inhumana», ha reconegut el líder ucraïnès. 

A més, ha acusat Putin de voler «aniquilar deliberadament a qualsevol qui estigui» en aquesta ciutat portuària del mar d'Azov, un enclavament clau per connectar les repúbliques prorusses del Donbass amb la península de Crimea.

Zelenski ha reiterat que ha intentat trobar una solució militar o diplomàtica per superar el setge de Mariúpol, on encara hi ha més de 100.000 civils atrapats sense llum, aigua ni menjar. 

«Qualsevol cosa per salvar la nostra gent», ha afirmat el president d'Ucraïna.

Més bombardejos a Ucraïna 

En paral·lel, aquesta nit i matinada ha estat la tercera consecutiva amb soroll de sirenes antiaèries i explosions als voltants de les ciutats de Kíiv i Khàrkiv, al nord d'Ucraïna, segons han informat diversos mitjans locals.

Finalment, el Ministeri de Defensa del Regne Unit ha assegurat que Rússia continua desplaçant forces de combat a l'est d'Ucraïna. 

«Les localitats de Khàrkiv i Sievierodonetsk són dues on el Kremlin està dirigint part del material de combat», ha avisat l'últim informe de la intel·ligència britànica. 

Que insisteix que Rússia manté «intacte» el seu objectiu d'obligar Ucraïna a abandonar la seva orientació euroatlàntica i imposar el seu propi domini a la regió.