Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Putin amb la mà aixecada

Rússia pren una decisió amb un país d'Europa i Putin diu que no s'aturarà

Vladimir Putin veta també 12 alts càrrecs britànics més i diu que no s'aturarà aquí

Vladimir Putin continua amb el seu setge. El líder rus no dona indicis de voler aixecar el peu de l'accelerador i la seva hostilitat augmenta dia rere dia. N'és una bona prova la decisió que ha comunicat aquest mateix dissabte, 16 d'abril, en relació amb el Regne Unit.

El Ministeri d'Afers Estrangers rus ha informat que ha prohibit l'entrada a Rússia al primer ministre britànic Boris Johnson. I no només a ell, ja que dotze alts càrrecs més del govern britànic veuen com se'ls veta l'entrada a Rússia per «les accions hostils sense precedents» adoptades contra Moscou pel govern britànic.

Segons Rússia, el govern anglès fa molt de temps que intenta «aïllar Rússia en l'àmbit internacional». Segons el Kremlin, la mesura que prenen ara respon a la «difusió desenfrenada d'informació en una campanya política de Londres que busca aïllar Rússia en l'àmbit internacional creant les condicions per contenir el nostre país i atacar la nostra economia».

«El Regne Unit ha donat d'armes a Ucraïna»

És la queixa que emet Rússia. Segons ells, el govern britànic i les seves decisions «agreugen a propòsit la situació al voltant d'Ucraïna en donar d'armes letals al règim de Kíev i coordinar esforços similars de part de l'OTAN».

La llista negra de Rússia inclou la ministra d'Afers Exteriors, Elizabeth Truss; el ministre de Defensa, Ben Wallace; el vice primer ministre Dominic Raab; el ministre del Tresor, Rishi Sunak; el ministre de Transports, Grant Shapps; la ministra de l'Interior, Priti Patel; al ministre d'Emprenedoria, Energia i Estratègia Industrial, Kwazi Kwarteng i a la ministra de Digitalització, Cultura, Mitjans de Comunicació i Esport, Nadine Dorris.

Rússia també assenyala Alemanya

Així mateix, el Govern rus ha afirmat aquest dissabte que Alemanya comptava en coordinació amb els Estats Units amb una xarxa d'almenys 30 laboratoris «biomilitars» en territori ucraïnès que treballaven en «agents biològics potencialment útils com a armes biològiques».

Un soldat rus.
La guerra a Ucraïna no para i Putin ara assenyala altres països d'Europa | Europa Press

«Segons informacions confirmades, Alemanya coordinava la feina sobre seguretat biològica amb els seus aliats americans i tenien una xarxa d'almenys 30 laboratoris biològics a Ucraïna», ha afirmat la portaveu del Ministeri d'Afers Exteriors rus, Maria Zakharova.