Operació sortida

Caos a l'AP-7 en la segona fase de l'operació sortida: 24 quilòmetres de cua

Tercer dia amb grans retencions a les carreteres catalanes

Les vacances de Setmana Santa d'enguany estan sent una mica complicades a les carreteres catalanes. A causa de les grans aglomeracions de vehicles a les vies principals, les retencions esdevingudes han estat especialment llargues.

Moltes persones han decidit aprofitar aquests dies de festa i bon temps per fer una mica de turisme fora de les seves localitats habituals. Fet que ha provocat grans retencions de tota mena de vehicles. 

Fins a 24 quilòmetres de cua registrats

Tercer dia amb retencions quilomètriques a l'AP-7 en la segona fase de l'operació sortida de Setmana Santa. 

L'autopista registra aquest dissabte al matí fins a 24 quilòmetres de circulació lenta en sentit nord, entre Mollet del Vallès i Llinars del Vallès, i 16 quilòmetres més d'aturades en sentit sud, entre Sant Cugat del Vallès i Castellví de Rosanes, segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT). 

També hi ha 3 quilòmetres de congestió a l'AP-7 a Fogars de la Selva i 3 quilòmetres de retencions a Subirats. 

Encara que, a poc a poc, sembla que la circulació va millorant.

Les vies col·lapsades

En paral·lel, es registra igualment circulació intensa i aturades al tram final de la C-32 a Tordera, a la Selva, afectant de retruc l'N-II i la GI-600 a la zona; a la C-33 a Parets del Vallès i a la C-35/C-65 a Llagostera.

La C-31 també presenta complicacions a Cubelles, al Garraf, amb tres quilòmetres d'aturades, i a Torroella de Montgrí, al Baix Empordà, amb tres quilòmetres més de congestió. 

Un total de 373.900 vehicles van sortir de l'àrea metropolitana de Barcelona en l'operació sortida de Setmana Santa, entre les 15.00 hores de dijous i les 15.00 hores d'ahir divendres, un 1% més dels previstos. 

Si es compara amb operacions similars prèvies a la pandèmia, els valors encara són inferiors. Per exemple, un 5,2% menys que el 2018 o un 7,4% menys que el 2017.

▶️ Les imatges de la vergonya: Motoristes condueixen temeràriament a Barcelona i són denunciats

Crida a la circulació responsable

El Servei Català del Trànsit (SCT) va demanar fa uns dies «precaució extrema» davant de l'alta mobilitat que s'espera per a la primera Setmana Santa sense restriccions de la pandèmia i amb diversos peatges alliberats. 

D'aquesta manera van demanar prudència a la carretera, «fem una crida a la prudència i a la responsabilitat de tothom; treballem tots junts per aconseguir una Setmana Santa sense víctimes mortals», va demanar el director del SCT, Ramon Lamiel.

Que va recordar també normes bàsiques que cal complir com la utilització del cinturó, no fer ús del mòbil mentre es condueix, respectar els límits de velocitat i revisar l'estat del cotxe abans de sortir.