Imatge de Vladímir Putin sostenen un micròfon durant un acte a Rússia

L'última ordre de Putin que pot fer patir un gir de 180° a la guerra a Ucraïna

El president rus ha traçat un pla per 'caçar' el president ucraïnès Volodimir Zelenski

53 dies després, la deriva russa segueix sense parar. Vladimir Putin segueix amb el seu objectiu impertorbable d'aconseguir el control d'Ucraïna i ara ha donat una última ordre que podria ser definitiva. El president rus ha emès una ofensiva final per intentar guanyar la guerra demanant al general Aleksandr Dvornikov que traça un pla per «caçar» el president ucraïnès Volodímir Zelenski.

Putin demana així al seu nou cap d'operacions que posi la directa i interrompi la resistència ucraïnesa amb la detenció de Zelenski. Així i tot, no es preveu que sigui fàcil, ja que el màxim responsable de l'executiu ucraïnès ha esquivat fins ara tots els intents de detenció per part de Rússia.

Putin amb la mà aixecada
Putin vol acabar amb la resistència d'Ucraïna acabant amb Zelenski | EP

La CIA, per part seva, ja ha informat Volodimir Zelenski que ha passat a ser l'objectiu principal d'una brigada d'ordres especials russes.

Zelenski, objectiu rus

Segons Infobae, Rússia ha preparat un equip especialitzat que té una única missió: posar fi al president d'Ucraïna. La CIA ja ha advertit a Zelenski que els serveis especials russos destinats a aquesta operació estan «altament entrenats» per poder posar fi a la seva vida.

En concret, i sempre segons el mitjà esmentat anteriorment, Vladimir Putin hauria demanat als seus generals «l'eliminació física de Zelenski i el seu equip».

Supervivent Zelenski

El que vol aturar Rússia és, precisament, la imatge de resistència que projecta Zelenski. De fet, dia rere dia, aquest continua apareixent als mitjans fent-se ressò de què passa al seu país.

Vlodomir Zelenski.
Volodimir Zelenski, president d'Ucraïna, és ara l'objectiu de Rússia | EP

Sense anar més lluny, dissabte passat, el president ucraïnès, Volodimir Zelenski, ha advertit que l'aniquilació dels defensors que continuen resistint a la ciutat de Mariúpol suposaria la fi immediata de les negociacions amb Rússia.

«Mariúpol pot ser com deu vegades Borodianka», ha afirmat Zelenski en referència a una de les localitats situada als afores de Kíev on Ucraïna denuncia crims de guerra russos.

«I deixeu-me dir-vos que la destrucció dels nostres militars, dels nostres nois, posaria fi a totes les negociacions», ha afirmat Zelenski en una entrevista amb la premsa ucraïnesa recollida pel portal Pravda Ucraïna.