Imatge d'una platja de Barcelona l'endemà de 2022.

Alerta en una platja de Catalunya: presència de components químics i contaminació

La platja de Llevant de Barcelona ha estat delcarada «sol alterat», categoria reservada a espais amb presència de components químics

Problemes en una platja de Barcelona. Segons avança el TOT Barcelona, la platja de Llevant de la ciutat comtal ha estat declarada «sol alterat». Quelcom que representa que ha estat col·locada en una categoria reservada a terrenys que contenen «components químics de caràcter perillós». 

La platja, oberta al públic com sempre, requerirà a partir d'ara una sèrie de controls periòdics perquè la qüestió no vagi a més. El mateix mitjà citat anteriorment precisa que la platja compta amb acumulació de benzopirè, bifenils policlorats —coneguts també per la sigla PCB—, d’antimoni i d’hidrocarburs derivats del petroli. Tots els nivells estan per sobre dels tolerats. 

Cal destacar, en aquesta línia, que aquests components es troben enterrats a una profunditat d'entre 50 centímetres i metre i mig.  
Però compte, l'anàlisi fet a la platja de Llevant de Barcelona nega que, en cap cas, hi hagi cap risc per a la salut humana, ni pels ecosistemes. Sí que reconeixem, això sí, que es superen els nivells normals de contaminació. 

Continua la cerca d'un home suposadament perdut a la platja

És la història surrealista del dia a Blanes. Els equips d'emergència han estat buscant durant aquest matí i la tarda d'ahir un home que hauria desaparegut al mar quan es banyava a la platja de s'Abanell de Blanes, cap a la zona dels càmpings. 

Fonts municipals han explicat que dues persones han donat l'alerta en veure com l'individu s'ofegava. Ha actuat Salvament Marítim, els submarinistes dels Bombers o els Mossos d'Esquadra, entre d'altres. 

També ha actuat un helicòpter, que ha sobrevolat la zona. La recerca ha estat infructuosa i s'ha suspès quan ha arribat la nit. 
Tampoc s'ha trobat pertinences personals a la sorra que poguessin fer pensar en la desaparició d'algú. Davant d'aquests fets i de la circumstància que no s'ha denunciat cap desaparició, Bombers i Mossos decidiran al matí si reprenen la recerca.