Dues alumnes a una classe, una aixecant el braç per participar.

Els professors anuncien que faran vaga només començar el curs: serà «caòtic»

Hi ha dues vagues anunciades i diversos actes reivindicatius

Novetats dins del món de l'educació. Els sindicats han anunciat noves vagues el 7 i el 28 de setembre contra l'avançament de l'inici escolar i les continues retallades dins del sector.

Fa uns mesos es va decretar un avenç del calendari escolar que no va agradar gens al personal docent d'escoles i instituts. Per aquest motiu, ara han anunciat més protestes que tindran lloc els dies 7 i 28 de setembre, coincidint amb els primers dies del curs escolar de secundària i cicles formatius.

La manifestació de professors i professores durant la vaga a Tarragona
Imatge d'una de les últimes manifestacions de professorat | CGT Reus

L'última jornada de vaga, segons indica el mitjà El Món, va tenir lloc el passat 9 de juny i ja en aquest moment Iolanda Segura, la portaveu d'USTEC va deixar clar que aquest nou curs escolar 2022-2023 serà força caòtic, ja que no començarà amb normalitat.

Diversos sindicats s'uneixen a les protestes

A banda d'USTEC, que ha fet diverses declaracions sobre aquest nou curs, s'han unit a les protestes CCOO, Intersindical-CSC, UGT, Professors de Secundària, CGT i USOC. Els portaveus d'aquests sindicats han demanat una negociació real amb els responsables d'ensenyament. Són diverses les peticions d'aquest sector, però l'objectiu principal és que «es retorni als docents les hores lectives prèvies a les retallades», expliquen a El Món.

A més, els sindicats han aprofitat també per recordar a tot el professorat que s'uneixi a la causa que omplin els seus instituts de cartells reivindicatius i que facin servir samarretes grogues, per donar més visibilitat a aquesta protesta.

▶️ Un petit poble de Catalunya, escollit un dels més bonics de tot Espanya

A més, el 5 de setembre, dia que correspon amb l'inici de classes en l'educació infantil i primària, s'han convocat diverses concentracions a la tarda davant dels ajuntaments. Les setmanes del 12 i 23 del mateix mes també hi ha diversos actes reivindicatius. 

De moment, només queda veure com avança aquesta situació i si els docents arriben un acord amb els responsables d'ensenyament. Tanmateix, mentre el professorat no aconsegueixi unes condicions dignes, es duran a terme dues vagues i no es pot descartar que en un futur es convoquin més.