Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un xàfec a Verges, Baix Empordà

Tarda de grans canvis de temps a Catalunya: alerta per pluges fortes en 16 comarques

Serà l'avantsala d'un dimecres que també es preveu especialment plujós i amb ruixats a tot Catalunya

Dies de canvi a Catalunya. Avança l'agost i això, com sempre, vol dir que ens hem d'acostumar als canvis constants de temps. La pluja i xafogor comencen a conviure a Catalunya amb total normalitat. Quelcom que, sense anar més lluny, passarà aquest mateix dimarts a la tarda. 

Per aquesta mateixa tarda de dimarts, 16 d'agost, es preveuen ruixats a la Val d'Aran, a l'Alta Ribagorça, al Pallars Jussà, al Solsonès, a la Cerdanya, a l'Alt Urgell, a la Noguera, al Ripollès, a Osona, al Bages, a l'Anoia, a l'Urgell, al Baix Camp, al Tarragonès, a la Conca de Barberà i al Montsià. 

Les precipitacions poden superar els 20 litres per metre quadrat en només 30 minuts. A més a més, des del Meteocat expliquen que aquestes poden anar acompanyades localment de tempestes i pedra

Ja aquest matí, de fet, La lluja ha fet aquest de presència aquest dimarts a les comarques de Tarragona després de molts i molts dies de calor i sequera. I ho ha fet amb força, descarregant quantitats importants d'aigua i pedra i amb una espectacular mànega d'aigua que s'ha pogut veure en diversos punts de la Costa Daurada, com Miami Platja, Cambrils i Salou.

A l'espera d'un dimecres plujós a tot Catalunya 

I és que segons el MeteoCat, a Catalunya s'esperen demà ruixats a pràcticament tot el país. Durant la tarda, els ruixats s'extendran per tot el litoral de la costa gironina, barcelonina i tarragonina. També arribaran ruixats a les terres de l'Ebre. 

Tot plegat, però, ajudarà a una prominent i necessària baixada de les temperatures. A hores d'ara, Barcelona té unes màximes de 30 graus; Girona de 33; Lleida de 31 i Tarragona de 31. 

Un canvi evident, ja que la setmana passada sense anar més lluny Girona va arribar a registrar temperatures de fins a 40 graus.